Polgármesteri köszöntő 2024. február

Első a biztonságunk

„Látható rendőrség és fokozott ellenőrzés a zebráknál is” – ez Tolnai Ildikó r. alezredes célja, aki február 1-től a Budakeszi Rendőrőrs új vezetője. Újabb önkéntesekkel bővült a budakeszi polgárőrök létszáma, és a rendőrőrs állományába is újabb rendőrjárőrök felvételét tervezi az alezredes asszony, aki a közös járőrözések gyakoribbá tételét, a közterületi jelenlét fokozását ígérte. Önkormányzatunk továbbra is minden eszközzel segíti rendőreink és polgárőreink munkáját, a közeljövőben egy új rendőrautó beszerzését is támogatjuk. A polgárőreink február 26-án az egész városra kiterjedő járőrözésen vettek részt, a jövőben rendszeresek lesznek a hasonló, összehangolt akciók Budakeszin.

Folytatjuk a fejlesztéseket

Új multifunkciós rendezvénytermet építünk a Fő téren a művelődési központ részeként, egymilliárd forint pályázati forrásból. Energetikailag korszerűsítjük a művelődési ház jelenlegi épületét bruttó 467 millió Ft értékben és rendezzük a környezetét. Idén szintén pályázati forrásból megkezdjük a Szivárvány Óvoda átépítését, erre bruttó 982 millió forint áll rendelkezésre. A szervizút felőli egyik épületet elbontjuk, helyette egy új, nyolc csoportszobás épületszárnyat építünk, olyan modern CLT technológiával, mint amilyennel az új egészségügyi szakrendelőnk is épült. Az óvodaudvart is felújítjuk, új játékokat telepítünk. Az építkezés alatt is biztosított lesz a gyermekek elhelyezése, az óvoda zavartalan működése. Bruttó 300 millió Ft-ból utakat építünk és újítunk fel: Darányi utca, Meggyes utca, Megyei út, Makkosi – Gábor Áron – Napsugár utcák csomópontja és a Rákóczi utca, Kossuth utca és Virágvölgy utca közötti szakasza. A beruházást terveink szerint idén megkezdjük. A gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében megépítjük a Patak utcai a gyalogos és kerékpáros hidat. A forgalomba helyezés határideje 2024. június 30.

Iskolaépületeket és játszótereket építünk és újítunk fel

Megújítjuk és kibővítjük a Paplanhát utcai játszóteret, a Mezei Mária Kulturális Egyesülettel együttműködve, a kormány, az önkormányzat, helyi vállalkozók és a lakosság támogatásával. A régi játékokat felújítjuk, drótkötélpályát edzőeszközöket forgóhintát és többfunkciós mászókát is telepítünk. A vállalkozói park területén folytatjuk a tervezett új játszótér építését bruttó 44 millió Ft pályázati forrásból. Köszönjük a sok hasznos lakossági javaslatot a tervekkel kapcsolatban! Megújul a Knáb János utcai iskola tornacsarnoka is az építtető az Érdi Tankerületi Központ. Hamarosan kezdődik az új iskolaépület építése a korábbi FORFA helyén a Miniszterelnökség támogatásával áprilisban már állni fognak az épület főfalai. A beruházás lebonyolítója Budakeszi Város Német Önkormányzata.

Tovább fejlesztjük bővítjük az egészségügyi ellátást Budakeszin

Mammográfiai- és emlőcentrum nyílik Budakeszin. Önkormányzatunk támogatásával várhatóan áprilistól indulnak az ingyenes mammográfiai vizsgálatok a Budakeszi Egészségügyi Központ új szakrendeléseként, a Fő utca 8. szám alatti épületben. Mindent megteszünk a budakeszi hölgyek egészségéért! Várhatóan két hónap múlva megkezdheti munkáját a sportorvos Budakeszin. Dr. Sütő Adriennel már megállapodást kötött ez ügyben dr. Pócza Péter a Budakeszi Egészségügyi Központ intézményvezetője. Újabb szakasszisztenseket is alkalmazunk az egészségügyi szakrendelőnkben, pályázati forrásból.

Sportolási lehetőségeink Budakeszin

Véget ért a próbaüzem a Hargitay András Tanuszodában január 26. óta immár teljes üzemmódban működik. Hamarosan megkezdődnek az úszásoktatások a tanfolyamok a budakeszi óvodás, iskolás gyermekek számára. Az üzemeltető Nemzeti Sportügynökség Zrt.-vel együttműködve tervezzük az épület melletti önkormányzati terület sportcélú fejlesztését is. A Budakeszi Labdarúgó Akadémiával együttműködve a műfüves focipályánk felújítására és egy újabb műfüves focipálya építésére pályázunk.

Közeleg a tavasz, a téli időjárási viszonyok miatt sok helyen megrongálódott az útburkolat, ezért a BVV Kft. munkatársai megkezdték az utak kátyúzását. Mindennapi feladataink a rendszeres szemétgyűjtés városunkban. Köztereink, parkjaink rendezése, takarítása is megkezdődött, és hamarosan indul a kedvezményes tavaszi lakossági ágaprítási akció is, amelyre már lehet jelentkezni városüzemeltető cégünk a BVV Kft. honlapján.

Tisztelettel:

dr. Győri Ottilia
Budakeszi Város polgármestere

Megosztom a cikket