Polgármesteri köszöntő 2023. június

Együtt értéket teremtünk
Az év leghosszabb napján, június 21-én teltházas volt a vállalkozói fórumunk a művelődési házban, ahol a helyi vállalkozóknak elsősorban azt köszöntem meg, hogy Budakeszi összes adóbevételének több mint 70 %-a az ő munkájuk eredménye.

Köszönöm a médiából is közismert budakeszi Balogh Petyának, startupper-, befektető-, mentornak, a szintén budakeszi Décsi Andrásnak, a KKV Doki alapító- ügyvezetőjének és Bene Dánielnek, a MFOI Magyar Fejlesztésösztönző Iroda tanácsadójának a tartalmas, gondolatébresztő előadásokat, és a jelenlévők kérdésekre adott válaszaikat.

Valódi nyertes helyzetben voltunk mindannyian, olyan új ismeretekkel gazdagodtunk a fórumon a világ technológiai fejlődésével, a sikeres vállalkozások hátterével kapcsolatban, ami segítséget jelenthet nem csak a helyi vállalkozóknak, hanem az önkormányzat és a polgármesteri hivatal dolgozói számára is.

Városunkban vállalkozásbarát környezetet teremtünk, ahol nemcsak élni, hanem dolgozni, értéket létrehozni is lehet. Folytatjuk az együttműködést!

30 éves Budakeszi és Neckarsulm testvérvárosi kapcsolata
Ennek története még az 1989-es rendszerváltást megelőző években indult. 1993-ban kötöttük meg a testvérvárosi szerződést, és ma már a testvérvárosi kapcsolataink 30 éves jubileumát ünnepeljük. Ebből az alkalomból látogatott városunkba június 8-11. között a Steffen Hertwig főpolgármester úr által vezetett neckarsulmi delegáció. A testvérvárosi kapcsolat építéséért sokat dolgozott a budakeszi sváb közösség, a neckarsulmi Budakesser Gemeinschaft, az egyházközségek, az önkéntes tűzoltó egyesületeink és természetesen Budakeszi Város Német Önkormányzata és Budakeszi Város Önkormányzata is. Hálás köszönet érte mindannyiuknak!

Első részként épüljön meg a Domb utcát, Budaörsi utat és a Pátyi utat összekötő út
Az érintett útszakasz terve szerepel a „Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése” projektben. Ennek a mihamarabbi megvalósításáról tárgyaltunk Gáspár Dávid főépítésszel az Építési és Közlekedési Minisztériumban Pántya József útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkárral. Azt az ígéretet kaptuk, hogy szakmailag támogatják az érintett útszakasz első ütemben való megépítését.

Időszerű a Budakeszi út fővárosi szakaszának javítása
A budakeszi lakosok érdekében telefonon és levélben is kértem a Budapest Közútkezelő Zrt.-től, hogy a Budakeszi út fővárosi szakaszának tarthatatlan állapota miatt mielőbb végezzék el az úthibák feltárását és szakszerű javítását. Ígéretet kaptam, hogy idén nyáron kátyúzással javítják az úthibákat.

Szupergyors internet egyre több városrészben
Eredményes tárgyalásainknak köszönhetően a Magyar Telekom Nyrt. a korábbi ütemezéshez képest előbbre hozta a hálózatfejlesztési terveinek kivitelezését városunkban. Az idei év harmadik és negyedik negyedévében elvégzik az optikai hálózat kiépítését Budakeszi több városrészében. Az érintett utcák pontos térképe megtalálható a Budakeszi Hírmondó honlapján és Facebook oldalán. A szolgáltató cég közölte, a fejlesztéseket a következendő években folytatni fogják.

Együtt ünnepeltünk a Fő téri parkban
Június 16-17-én a sörfesztivállal Budakeszin is berobbant a nyár. Mindkét nap megtelt a Fő téri park budakesziekkel és Buda-környékiekkel, a rendezvény sikeréhez hozzájárultak a gyerekprogramok, a több mint 60 féle finom sör és a bőséges gasztro kínálat is. Ennek a két napnak valódi közösségteremtő ereje volt: baráti társaságokkal volt tele a park és több ezren táncoltak, énekeltek együtt. Mindent megtettünk és megteszünk jövőre is azért, hogy mindenki jól érezze magát a sörfesztiválunkon Budakeszin.

Múzeumok Éjszakája a tájházban
Idén hangulatos utcai rendezvényt tartottak június 24-én a Múzeumok Éjszakáján a Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény és Tájházban, a Budakeszi Szépítők Egyesülete, a Budakeszi Hagyományőrző Kör Egyesület és Budakeszi Város Német Önkormányzata szervezésében. Volt könyvbemutató, tarkedlisütés és kóstolás, térzene a Budakeszi Fúvószenekarral, fagylalt és egyéb finomságok.

Ballagás, érettségi és felvételi vizsgák
A budakeszi gimnáziumokból is elballagtak a végzős diákok. Kívánom, hogy minden álmuk váljon valóra!
Jó pihenést, tartalmas, élményekkel teli szép nyarat kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:
dr. Győri Ottilia polgármester

Megosztom a cikket