Polgármesteri köszöntő 2023. július

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak Budakeszin az egészségügyi dolgozóink szakszerűen és együttérzően segítik a hozzájuk fordulókat, a betegek és hozzátartozóik szívét-lelkét is gyógyítják. Többen személyesen is kötődnek városunkhoz, évtizedek óta szolgálják Budakeszit! Semmelweis-nap alkalmából minden évben ezt az odaadó munkát köszönjük meg nekik.

Idén Garamvölgyi Virág csoportvezető védőnőnek és Nyárfás Krisztinának, a Póczi Patika ügyvezetőjének ítélte oda a képviselő-testületünk a Budakeszi Egészségügyért díjat. Budakeszi város polgármestereként büszkeséggel tölt el, hogy ilyen elhivatott és tehetséges egészségügyi szakemberekkel dolgozhatok együtt. Gratulálok mindkét díjazottunknak, és hálásan köszönöm a munkájukat!

Minden budakeszi egészségügyi dolgozónk megérdemli az elismerést, Semmelweis-nap alkalmából 10 ezer Ft összegű ajándékutalványt kaptak önkormányzatunktól. A jobb munkakörülmények megteremtése érdekében és a várólisták csökkentéért újítottuk fel az egészségházat, és építettünk új szakrendelőt.

Átadtuk a Makkosi utat

„A sima utak, melyeken kevés fáradsággal messze juthatunk, Nekem, ó Mindenható! adj rögös ösvényt, de szép kilátással, mely mindég felfelé vezet…” – Szemléletesek Eötvös József gondolatai. A Makkosi út építése sem sima út volt. Rögös volt az ösvény, több évtizedet vártunk rá. Első lépésként meg kellett építeni a csapadékvíz-elvezetést. Ez a teljes makkosmáriai csapadékvíz elvezetési projekt részeként készült el 2021-ben, erre 139 millió Ft-ot fordítottunk. Ezután kezdhettük meg a Makkosi út megépítését 2022 őszén, amire 345 millió Ft kormányzati támogatást kaptunk. Köszönöm Menczer Tamás országgyűlési képviselőnknek a közbenjárását. Köszönöm a lakosság türelmét, megértését, észrevételeit, amelyekkel segítették a munkánkat.

Folytatjuk a játszótéri fejlesztéseket

Idén a Honfoglalás parkban található játszóterünk részleges felújítása mellett 750 m2-el bővítjük a területet, ide iskolás korú gyermekek számára használható játszóeszközöket telepítünk.

A vállalkozói parkunk önkormányzati kezelésben lévő területén a nemrég átadott kondipark mellett egy új játszótér építését is tervezzük. Az egyik játékelemet, a kötélcsúszdát reményeink szerint már idén ősszel használhatják a budakeszi gyermekek.

Nyári tábor 19 ezer Ft-ért hetente

Idén is kedvezményesen nyaralhatnak önkormányzatunk támogatásával a budakeszi gyermekek. Július 3-tól 7 héten keresztül hetente legalább 20 gyermeknek biztosítottunk változatos programokkal, élményekkel teli szórakozási lehetőséget. Ebben idén is a Széchenyi István Általános Iskola az együttműködő partnerünk. Köszönöm a tábor vezetőjének, Németh Katalin intézményvezető-helyettesnek és kollégáinak, hogy maximális odafigyeléssel, lelkiismeretesen foglalkoznak a gyermekeinkkel. A gyermekek minden héten egy napot strandon töltenek, a többi napon kézműves foglalkozások, múzeumi látogatások és sportvetélkedők színesítik a programot.

Folytatjuk a közvilágítás korszerűsítését

A ledes égőkkel felszerelt elektromos izzókkal energiamegtakarítást, üzemeltetési költségcsökkenést és nagyobb fényerőt érhetünk el Budakeszi utcáin és közterületein. Ennek kivitelezéséről egyeztettünk dr. Konkoly Zita jegyzővel és a tervező Revolum Zrt. képviselőivel. A munkálatokról a továbbiakban részletesebben is beszámolunk.

Együttműködési megállapodás a sikeres uniós pályázatokért

Budakeszi Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Magyar Fejlesztésösztönző Irodával (MFOI) a közvetlen európai uniós források sikeres megpályázása érdekében. Budakeszi, Budaörs és Törökbálint nemrég úgy döntött, hogy közösen indulunk a „Városok zöldítése” elnevezésű európai uniós pályázaton. Az együttműködés célja, hogy a három várost összekötő kerékpárút épüljön. Ennek megvalósításához mindhárom településen zöldterületek fejlesztése is kapcsolódik. 

Szent István napi ünnepség és családi nap

Várunk mindenkit tisztelettel az augusztus 20-i Szent István napi ünnepségre, ahol a Budakeszi Díszpolgára elismerést és a Budakeszi Építészeti Értékeiért díjakat is átadjuk az érintetteknek.

Idén a családi napot a szeptember 9-i hétvégén tartjuk a vállalkozói parkunkban. Részletek a következő lapszámban!

Szép, élményekkel teli nyarat kívánok minden kedves budakeszinek!

Tisztelettel:
dr. Győri Ottilia polgármester

Megosztom a cikket