Polgármesteri köszöntő 2023. augusztus

Változások önkormányzatunk életében

‘Sigmond Bertalan alpolgármester úr megpályázta az Erkel Művelődési Nonprofit Kft. ügyvezetői állását, amit elnyert. Emiatt lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról, és így az alpolgármesterségi pozíciójáról is. Sok sikert kívánok neki az új munkakörben! Biztos vagyok benne, hogy a kft. és az önkormányzat között jó lesz az együttműködés. Bakács Bernadett társadalmi megbízatású alpolgármesterként segíti az önkormányzati munkámat az önkormányzati ciklus hátralévő részében.

Nyáron is építjük a városunkat

A sportpályánk területén 540 m2 új aszfaltos utat és járdát építtettünk. A forrást a tanuszoda építtetője biztosította, ezzel fizette meg a deponálás ellenértékét. Ebből készült el korábban a kosárlabda félpályánk is.

A tanuszodánknál elkezdődött a csatornabekötés, amivel napokon belül végez a kivitelező. A víz- és a gázbekötés is megtörtént, az épületben a gépészeti munkáknál tartanak. Az épület sportpálya felőli oldalán elkészült a gabionfal is, így hamarosan megnyithat a tanuszodánk.

Térkövezett út és járda vezet az új szakrendelőnkhöz, öt parkolóhelyet is kialakítottunk. Flórakosár támfallal védjük a több mint 100 éves japánakác fánkat az épület előtt. Megérkezett a Stulwerk Kft.-től az a tíz ajándékként felajánlott szék is, amelyek a vizsgálatokra váró páciensek kényelmét szolgálják majd. Köszönjük az adományt! A szakrendelőhöz vezető út és járda menti világítótesteket is felszerelték, az épület külső megvilágítása is elkészült.

A Márity út mentén az iskolás gyermekek ezentúl járdán mehetnek az Árpád fejedelem téri épületből a Sportpályánkra: 120 méter hosszú térköves járdát építettünk.

Makkosmárián a lakókkal megnéztük a Bem utca és az Árnyas utca állapotát. Hamarosan helyreállítjuk a burkolatot, az érintettek kérésére zúzott kővel, csökkentve a porszennyezést. A költségekhez a környéken beruházó építési vállalkozók is hozzájárulnak.

Folytatódik a Telekom nagysebességű internethálózat fejlesztése Budakeszin. Folyamatosan haladnak az előzetesen kijelölt utcák mentén a munkával, amiről előzetesen értesítik az érintett lakosokat.

Tervezzük a Honfoglalás parki játszóterünk bővítését. A képviselő-testület jóváhagyta a nagyobb területhasználatot, új játékelemeket telepítünk ide. Köszönjük a már befizetett céges felajánlásokat, melyekből eddig 2 200 000 Ft gyűlt össze. A céges felajánlásokról adóalapot csökkentő igazolást adunk az érintetteknek. A 4 000 000 Ft összegű kormányzati támogatást köszönjük Menczer Tamás országgyűlési képviselőnknek. A játszótérbővítés teljes kivitelezési költsége 12 000 000 Ft.

Szent István-nap Budakeszin

Augusztus 20-án ünnepélyes keretek között megkötöttük a testvérvárosi szerződésünket Zschopau városával. A díszpolgári címet idén Benczúr László budakeszi építész kapta. Szívből gratulálok!

Családi Nap a vállalkozói parkban

Családi Nap Pikniket és Borfesztivált tartunk szeptember 23-án, szombaton a Patak utcai vállalkozói parkunkban, ahol a hagyományos főzőversenyre is várjuk a jelentkezőket. Töltsünk együtt egy szép napot városunk új közösségi helyszínén, ahol a szabadtéri kondipark mellett egy új játszóteret is építünk. Ennek részeként hamarosan elkészül a drótkötélpálya, amelyet a családi napon már ki is próbálhatnak a budakeszi gyermekek.

Hamarosan vége a nyárnak és kezdődik az iskola. Minden budakeszi diáknak és pedagógusnak sikeres és eredményes tanévet kívánok!

Tisztelettel:
dr. Győri Ottilia polgármester

Megosztom a cikket