Polgármesteri köszöntő 2022. április

Tovább dolgozunk Budakesziért.

Új országgyűlési képviselője van Budakeszinek
Pest megye 2. számú választókerületében Menczer Tamás nyerte el a képviselői mandátumot, így ő képviseli városunkat és további tizenhat Buda környéki települést az Országgyűlésben. Tamás Budakeszin él, eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkáraként dolgozott. Már képviselőjelöltként is sok kérelmünket vitte a kormány elé, így az ő segítségével kaptunk kormányzati támogatást az új szakrendelő és a Makkosi út megépítésére, tizennyolc utca felújítására, a Hajós utcai légkábelek földbe helyezésére és közvilágítás kiépítésére. Folytatjuk a közös munkát Budakeszi érdekében. Számítunk rá, számíthat ránk! Sok sikert kívánok a képviselő úrnak!
Plusz fenntartható városok” című európai uniós forrásból jelentős intézményfejlesztéseket valósíthatunk meg. A legfontosabb kérdésekben mindig kikérjük a lakosság véleményét, így most is Önökkel együtt szeretnénk meghatározni a legfontosabb fejlesztési irányokat. Ezért közösségi tervezést szervezünk. Milyen legyen az új művelődési ház, melyek legyenek a legfontosabb funkciói? Milyen szabadidős helyszíneket hozzunk még létre? Hogyan alakuljon a Patak utca és Kert utca találkozásánál lévő közösségi tér, a Dózsa György téri buszvégállomás területe, a Fő téri közösségi tér és környezete, a Nádas-tó és környéke fejlesztése? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük közösen a válaszokat. Közösen fejlesztjük Budakeszit.

Sikeres volt a szavazás lebonyolítása
Köszönöm a budakeszieknek, hogy magasan az országos átlag feletti arányban éltek a választójogukkal: a választásra jogosultak 84 százaléka vett részt a szavazáson, szemben az országos 70 százalékos részvételi aránnyal. Külön köszönöm a jelölteknek és az aktivistáknak, hogy a választási kampány során tiszteletben tartották egymást, valamint a kampány írott és íratlan szabályait. Bár érkeztek kifogások a választási bizottsághoz, azok túlnyomó többségét plakátrongálással kapcsolatban nyújtották be, kirívó, a választást súlyosan befolyásoló esemény nem történt. Köszönöm a választási bizottság tagjainak, dr. Konkoly Zita jegyző asszonynak, a polgármesteri hivatal munkatársainak és a szavazatszámláló biztosoknak a kitartó és hibátlanul végzett munkájukért, a választás és a népszavazás zökkenőmentes lebonyolításáért.

Közösségi tervezéssel fejlesztünk
Visszatérünk a hétköznapi kerékvágásba, és újult erővel dolgozunk tovább Budakesziért. Nagy lehetőségek állnak előttünk, hiszen a „Top Plusz fenntartható városok” című európai uniós forrásból jelentős intézményfejlesztéseket valósíthatunk meg. A legfontosabb kérdésekben mindig kikérjük a lakosság véleményét, így most is Önökkel együtt szeretnénk meghatározni a legfontosabb fejlesztési irányokat. Ezért közösségi tervezést szervezünk. Milyen legyen az új művelődési ház, melyek legyenek a legfontosabb funkciói? Milyen szabadidős helyszíneket hozzunk még létre? Hogyan alakuljon a Patak utca és Kert utca találkozásánál lévő közösségi tér, a Dózsa György téri buszvégállomás területe, a Fő téri közösségi tér és környezete, a Nádas-tó és környéke fejlesztése? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük közösen a válaszokat. Közösen fejlesztjük Budakeszit.

Ismét szűrőbuszok Budakeszin
Továbbra is kiemelt célunk az egészségmegőrzés és megelőzés. A tavalyi szűrőbuszprogram életet mentett, így idén is lehetőséget teremtünk az ingyenes szűrővizsgálatokra: a Városháza parkolójában várjuk Önöket 2022. május 7-én, szombaton 10 és 16 óra között. Éljenek a lehetőséggel! Az egészség az első!

Virágpalánta-osztás és várostakarítás a Föld napján
Nagyon fontos, a közösségünk érdeke a környezetünk védelme és tisztántartása. A Föld napján várostakarítással hívtuk fel erre a figyelmet, a porták szépítésére pedig háromszáz évelő virágpalántát osztottunk ki ingyen a lakosságnak. A környezetünk védelméért tettünk közösen azzal is, hogy önkormányzatunk -az országos szabályozást megelőzve – helyezte hatályon kívül az égetési rendeletét, megtiltva az avar- és zöldhulladék-égetést, helyette pedig bevezettük a kedvezményes, házhoz menő lakossági ágdarálást, évi két alkalommal. Idén már 137 családnak segítettünk. Ezzel is szeretnénk tudatosítani a zöldhulladék értékét és sokoldalú felhasználási lehetőségeit. Köszönöm Nagy-Kalló Szilviának és a BVV Kft. munkatársainak a munkáját!

Segítünk a Rózsa utcai tűz-károsultaknak
Április 21-én szörnyű tűzeset történt a Rózsa utcában. Többen váltak hajléktalanná. Segítünk a károsultaknak. Az önkormányzatunk gyorssegélyt adott az érintetteknek, a lakossági adományokat pedig az önkormányzat OTP-nél vezetett számlájára várjuk: 1174234815390022-05120000. A közlemény rovatba írják be: „Tűzkárosultak megsegítése”. Aki tárgyi adományokkal szeretné segíteni a károsultakat, hívja a Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársait a +36 23 451 279-es telefonszámon. Minden segítség számít!

Ünnepeljük őket!
Május első vasárnapja anyák napja: Isten éltesse az édesanyákat!

Tisztelettel: dr. Győri Ottilia polgármester

Megosztom a cikket