Polgármesteri köszöntő 2021. július

Mérföldkőhöz érkezett a Budakörnyéki Egészségprogram
Ünnepélyes díjátadóval zárult július 7-én a Mamut- fenyőknél a Budakörnyéki Egészségprogram Lépéssel nyerhetsz kihívása. A Budakörnyéki Önkormányzati Tár- sulás az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel és a Magyar Szabadidősport Szövetséggel együttműködve szervezte meg idén március 1. és július 1. között a Lépés- sel nyerhetsz programot. A megmérettetésen a Budakör- nyéki Társulás illetékességi területén élő felnőtt lakosok, és az itt működő tanintézmények vehettek részt. A ki- hívás minden résztvevőjének és a díjazottaknak szívből gratulálok! A Budakörnyéki Egészségprogramot újabb kihívásokkal, rendezvényekkel folyatjuk!

Átadtuk a Budakeszi Egészségügyért Díjat
Zachár Lászlóné Teca vezető asszisztens neve fogalom- má vált Budakeszin. Sokunk személyes tapasztalata, hogy ő az a személy, akihez bizalommal fordulhatunk egészségügyi problémáinkkal. Ezért kapta idén ő a Bu- dakeszi Egészségügyért Díjat. Ezúton is gratulálok neki, további munkájához sok erőt és örömet kívánok!

Idén is a Fő téri parkban tartjuk az augusztus 20-i ünnepségünket
Aznap délelőtt 10 órától várunk szeretettel minden bu- dakeszi lakost az ünnepi képviselő-testületi ülésre, amit a hagyományoknak megfelelőan a díjátadási ünnepség követ. A díszpolgári címmel együtt a többi közt átadjuk azokat az elismeréseket is, amelyeket a pandémiás korlá- tozások miatt nem tudtunk korábban átadni. Augusztus 21-én szombaton pedig a várunk mindenkit szeretet- tel, az érvényes járványügyi szabályok betartása mellett a Családi Nap Fesztiválra.
Folytatjuk a fejlesztéseket, beruházásokat is Budakeszin
Elkészült a Kossuth köz útfelújítása, reméljük, hosszú évekre elégedettek lesznek az ott lakók. Végéhez köze- ledik a csapadékvíz-elvezetés építése a Kert utcában, az útkereszteződéseknél keresztrácsok is segítik majd a víz- elvezetést, amit a Lidl-beruházás keretében megvalósuló műtárgyak tesznek teljessé. Közben készülnek a Makkosi út építési tervei, amit külső kiegészítő források bevonása esetén nagy eséllyel az ott épülő csapadékvíz-csatornával egyszerre építhetünk meg. Támogatást nyertünk a Belügyminisztériumtól a Széchenyi utca alsó szakaszának felújítására, még idén szeretnénk befejezni a munkálato- kat, és a többi utca ügyével is foglalkozunk.
1250 éves az egyik német testvérvárosunk, Neckarsulm
Nem mindennapi történet részesei voltunk Schrotti Já- nossal és Szabó Kingával, Budakeszi Város Német Ön- kormányzata elnökével és helyettesével az idén 1250 éves németországi testvérvárosunkban, Neckarsulmban.
A nyitóestén az ott élő, most 78 éves, egykori kitelepített sváb Ebner Mária egy mosoly alapján fedezte fel, hogy a vacsorán résztvevő ismeretlen fiatal lány annak a csa- ládnak a dédunokája, amelyik 76 évvel ezelőtt megmen- tette őt, az édesanyját és a nagymamáját. A segítő család ugyanis befogadta őket, munkát és szállást adtak nekik.
Ezt a testvérvárosi kapcsolatot számtalan hasonló emberi történet szövi át. Ezért is fontos nekünk ez a partnerség a németországi Neckarsulmmal.

Idén is elindítottuk az önkormányzati nyári táborokat a gyerekeknek, de a felnőtteknek is szeretnénk jó progra- mokat kínálni. Ilyen például a tér-zene sorozat, amelynek keretében péntekenként könnyed nyári muzsikával vár- juk Önöket a Fő utcai park zenepavilonjában, a játszótér mellett. A Monarchia Zeneművészeti Egyesület kamara- együtteseinek előadásai 18 órakor kezdődnek.

Tisztelettel:
dr. Győri Ottilia polgármester

Megosztom a cikket