Pedagógus napi ünnepség

Önkormányzatunk tiszteletét és köszönetét fejezi ki Önöknek azért, hogy – sokszor nehéz körülmények között is – szeretettel oktatják és nevelik gyermekeinket. Ezért a képviselő-testület egyhangú támogatásával idén 10ezer forintos utalvánnyal ajándékozunk meg minden Budakeszin dolgozó pedagógust.  Az oktatás minősége alapvetően meghatározza a jövőnket, gyermekeink és városunk sorsát. Ezért Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelten fontos az oktatásügy. Ezért ragadunk meg minden lehetőséget arra, hogy intézményeinket fejlesszük. 

mondta köszöntőjében a polgármester a pedagógus napi ünnepségen.

A művelődési házban tartott rendezvényen dr. Győri Ottilia úgy fogalmazott:

Ha Budakeszi elmúlt évtizedére tekintünk, azt látjuk, hogy a kormány támogatásával csaknem valamennyi oktatási, nevelési intézményünket felújítottuk, bővítettük, vagy új épülettel gazdagítottuk. Egyetlen intézményünk maradt ki eddig a sorból: a Szivárvány Óvoda.
Azonban az új épület terveit elkészíttettük, és jó reményünk van arra, hogy most, a Top Plusz Fenntartható Városfejlesztési Stratégia keretében, 1 milliárd forint uniós forrásból felépíthetjük az új óvodát!
Hála Istennek egyre több a gyermek Budakeszin, ez azonban férőhelyhiányt és zsúfoltságot eredményez iskoláinkban. Ezért kezdeményeztük a SZIÁ-val, a Wudisulival és a Prohászkával közösen új iskolák építését, illetve bővítését Budakeszin. Bízunk benne, hogy a jelenlegi háborús válsághelyzetben is lehetőség lesz az iskolaépítésre, és a férőhelygondokat hosszútávon is orvosolhatjuk. Ezáltal mind a tanároknak, mind a tanulóknak optimális körülményeket biztosíthatunk.
Szeretettel köszöntöm mai két díjazottunkat. Samu Györgyi tanárnő talán a legnagyobb elismerést kapta azzal, hogy a tanítványai terjesztették fel Budakeszi Oktatásügyért díjára. Danhauser Zoltánt pedig a Zeneiskola intézményvezetője jelölte a kitüntetésre, ezzel egy élet munkája előtt tisztelegve, hiszen a Tanár úr ősztől nyugdíjba vonul.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3112039292439895&id=1869523993358104

Megosztom a cikket