Őszi séta a Budakeszi Arborétumban

A Budakeszi Idegenforgalmi – Információs Pont szervezésében 2016. október 22.-én, szombaton 09:30 órakor csoportos tematikus túrára indulunk a Budakeszi Arborétumba.

 

Korábban 2014. áprilisában látogattuk meg szervezetten, szakvezető segítségével a több, mint 1000 növényfajtát bemutató, a Telki út mellett fekvő arborétumot.

 

Az eddig megvalósult tematikus túrák közül ez a séta volt az egyik legnépszerűbb, ezért az ismétlés mellett döntöttünk. Mostani túránkkal a növénykert őszi színeit szeretnénk megmutatni, annak minden árnyalatával.

 

A szakvezetést ismételten a Budakeszi Arborétum egykori munkatársától Apatóczky István úrtól kértük, aki elvállalta, hogy részletesen mesél a több, mint 50 éve alapított növénygyűjtemény történetéről, és bemutatja az arborétumot. A vörösfenyőkön, jegenyefenyőkön, hamisciprusokon, borókákon és egyéb tűlevelűeken kívül, számos lomblevelűvel is találkozhatunk. Októberben a madárbirs, a galagonya, a som, a fagyal, a tűztövis- és ezüstfafélék ezer színben pompáznak.

 

A túra során a kisebbek különféle terméseket gyűjthetnek, szedhetünk szelídgesztenyét, az arborétum kis tavában gyönyörködhetünk, a szobrok között sétálhatunk, vagy csak egyszerűen élvezhetjük a friss levegőt.

 

Idén október végén bezárja kapuit az arborétum, tavaszi nyitásáig még érdemes utoljára feltöltekezni egy testet-lelket felüdítő könnyű sétával a fokozottan védett természetvédelmi területen.

 

A túrára előzetes jelentkezés szükséges (min. létszám 10 fő, maximum létszám 30 fő)

 

Oszlánszki Sylvia – túraszervező

Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont

2092 Budakeszi, Fő u. 108.

Email: iip@efmk-budakeszi.hu

Megosztom a cikket