Énekes műhely

Énekes Műhely címmel a Vass Lajos Népzenei Szövetség és a Budakeszi Népdalkör 5. éve szervez regionális szakmai konferenciát a 35 éves Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

A program célja, hogy a résztvevők népzene elméleti előadások mellett tapasztalt népzenetanárok segítségével új ismereteket szerezzenek egy-egy kisebb tájegység népdalaiból, népzenéjéből.

 

Az idei év témája: Bukovinai székely dallamok.

 

Meghívott előadó: Budai Ilona, aki számtalan kitüntetés birtokosa, többek között a Magyar Köztársaság Érdemrend Kiskereszt, a Magyar Örökség Díj, illetve 2015-től a Kossuth díj kitüntetettje. A program felelőse: Kis Csongor Áronné, a Budakeszi Népdalkör vezetője.

 

A műhelyekben lehetőség nyílik egyéni konzultációra is. A kötetlen szakmai találkozás segítséget nyújt ahhoz, hogy minél hitelesebb tudást szerezzenek a népi hangvételről, a magyar népzenei dialektusokról. Ezen kívül lehetőség nyílik a csoportok közötti kapcsolatok építésére, tapasztalatok cseréjére.

A konferenciára Pest megyei, valamint Budakeszi népdal-énekeseket, népdalkör vezetőket, és népzenét, népdalt oktató pedagógusokat, népdalokat szerető közönséget várjuk.

 

Reméljük, hogy rendezvényünk résztvevői között a népi kultúrát ápoló új tagokat is köszönthetünk.

 

Jelentkezés: Erkel Ferenc Művelődési Központ 2092 Budakeszi Fő u. 108.

Kis Csongor Áronné email: kiscsongor@palastiweb.hu

 

A rendezvény támogatója az NKA Közművelődési Kollégiuma.

Megosztom a cikket