Országos bajnok a budakeszi srác

A 18 éves Kemény Dávid ifjúsági olimpikon ? akit idén a Budakeszi Ifjúsági Díjjal is kitüntettek ? az idei szezonban egy sérülés miatt csak a szabadtéri versenyeken tudott részt venni. Az év első versenye az áprilisban megrendezett KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége Kupa) volt, ahol három versenyszámban (100 m sík; 400 m sík és svéd váltó) is elindult, és nagyon szép eredményeket ért el:

 

 

 

 

 

 

3 aranyéremmel, 2 egyéni és 1 verseny csúccsal gazdagodva tért haza. A következő verseny a Pest megyei diákolimpia volt. Itt 200 és 400 m síkon indult, és mindkét versenyszámban ezüstérmet szerzett, ezzel kvalifikálta magát az országos döntőre.

 

 

A Magyar Országos Váltóbajnokságon a Vasas csapatával 4 x 200 m-en győzelmet arattak, és így gazdagabbak lettek egy felnőtt bajnoki címmel. A diákolimpia országos döntőn 200-on és 400-on is 8. helyezést ért el. Ezek után a MEFOB-on 200 m-es táv döntőjét nyerte meg, majd a junior országos bajnokságon 400 m-en 7., majd másnap 200 m-en a 4. helyezést szerezte meg.

 

Július elején a Gyulai István Memorial Atlétikai Nagydíjon több edzőtársával együtt indult el, és második, majd három napra rá a Paulínyi Jenő-emlékversenyen ugyancsak 100 m-en 5. helyezést ért el. A július végén megrendezett felnőtt magyar bajnokságon az első nap 4 x 100m-en állt rajthoz a Vasas csapata, és 7. helyezést szerzett.

 

Július 28-án, a felnőtt országos bajnokságon, 200 m-en 9. helyezést ért el, mindössze csupán 7 század másodperccel maradt le a döntőről.

Dávid augusztus végén, egy csehországi versenyen is részt vesz. Szurkoljunk együtt! Hajrá, Dávid! Hajrá, Budakeszi!

 

B. K.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Kemény Dávid kapja a Budakeszi Ifjúsági Díjat

?Akármit tettem, azt mindig közösségben, emberekkel, lakótársakkal együtt tettem?

Dávid, az ifjúsági olimpikon

A gyerek példaképe értékes ember legyen!

A város leggyorsabb embere

Megosztom a cikket