Orbán Viktor: szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre a járvány miatt

A koronavírus-fertőzés behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt most Magyarországra, nagyobbat, mint eddig bármikor, és ezért szükség lehet szigorúbb határátlépési szabályokra – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormány e heti ülésének is kiemelt napirendi pontja volt – mondta. Arra kéri a lakosságot, hogy a déli országokba szeptember elseje után ne foglaljanak utazást.

Orbán Viktor szerint még nyaralás van, de a legfontosabb, hogy az iskolák meg tudják kezdeni a működést. A digitális oktatás szerinte sikeres, de ne gondoljuk, hogy ennek nincsenek árnyoldalai, mert ahogy ő fogalmazott: a diákok 10%-a eltűnt a rendszerből, és szerinte a tudásbeli különbséget növelte a digitális oktatás. „Ne tekintsünk a digitális oktatásra, hogy olyan jó, mint a másik. Nem olyan jó” – mondta Orbán. A digitális oktatás csak tartalék.

A miniszterelnök szerint eddig úgy haladtunk, hogy az osztrákok tapasztalataira sokat hagyatkoztunk, de van okunk bízni a saját tapasztalatainkban is, mert a szigorú intézkedésekkel sikerült emberéleteket megmenteni, azaz van egy tudásunk róla, hogy kell jól csinálni. Tudjuk, hogy mi hogyan vált be, így a szeptember utáni időszakban ezekre a tapasztalatokra kell hagyatkozni. Fontos, hogy a lényegest megkülönböztessük a lényegtelentől, mondta. Szerinte a fokozottan veszélyeztetett csoportokra kell fordítani.

A második legfontosabb szerinte, hogy a behurcolással szemben fel kell lépni. A jelenlegi határátlépési rendszer szerinte jól működött a nyáron, de szeptembertől nem marad velünk.

Aki látni akarja, az most nézze meg a tengert, mert szeptember 1-től más világ jön. Azt nem mondom, hogy satu, de ehhez közeli állapot jön – mondta

https://portfolio.hu/gazdasag/20200821/orban-viktor-szukseg-lesz-ujabb-tilto-intezkedesekre-a-jarvany-miatt-445598

Megosztom a cikket