Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott

Orbán Viktor szerint nem joguralomról, hanem többségi uralomról szól a jogállamisági vita. Rengeteg utat elindított a júliusi csúcs. Most már ezen az úton vagyunk. Mi bejelentettük, hogy a teljes csomag több eleme nem fogadható el – tette hozzá. Most megálltak a jogszabály alkotási folyamatok, és a végén meg fogunk egyezni. Az egyébként jobban megérint, hogy gátlástalanul lehet hazugságokat terjeszteni Magyarországról, így többek között Soros György – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Soros emberei mondják azt, hogy veszélybe kerül az unió, ha nem lesz megeggyezés. Ráadásul, akik most megszólalnak, azokat Soros fizeti, aki egyébként a világ egyik legkorruptabb szereplője. Orbán Viktor kijelentette, hogy júliusban úgy döntöttek a kormányfők, hogy sok szempontot akarnak érvényesíteni.

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot. Az EU-ban a viták rendezésének a módja, hogy tárgyalunk, miközben Soros György egy nagy cikkben utasításokat adott a brüsszeli elitnek. A miniszterelnökök dolga, hogy egy vitát, hogyan kell elrendezni – tette hozzá. A viták az unió természetéből fakad.

https://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20201120-orban-viktor-radiointerju-pp-2020-november-20.html

https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/11/20/elo-orban-viktor-miniszterelnok-nyilatkozik-a-kossuth-radionak

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201120/orban-a-magyar-vetorol-nem-vesznek-el-tolunk-forrasokat-minden-fejlesztes-megvalosul-458270

Megosztom a cikket