Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején arról beszélt, hogy egy fontos pillanat volt az uniós csúcs Magyarország történetében. Egy olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban nem – tette hozzá.
 
A bevándorláspárti országoknak személyes indulataik vannak a magyarokkal, a magyar migrációs politikával szemben, pénzügyi eszközökkel akarták zsarolni Magyarországot, ez nem sikerült – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint nem háborút, de egy fontos csatát nyertünk meg az uniós csúcson. Szólt arról is, hogy Magyarország a következő uniós ciklusban több mint 1000 milliárd forinttal számíthat többre.
 
A miniszterelnök elmondta, hogy keveset aludt, de volt katona, meg a fél életét edzőtáborokban és öltözőkben töltötte, így hozzá van szokva a strapához – derül ki a hvg.hu összefoglalójából.
 
Az Európai Parlament ezt követően közölte, ebben a formában nem tudnak igent mondani a költségvetésre. Az EP-ben Orbán szerint csak azért elégedetlenek, mert a lengyelek és a magyarok visszaverték a liberálisok támadását. Próbálkozni fognak még a miniszterelnök szerint, nem háborút nyert az EU-csúcson, csak csatát, és „meg is kell dolgozniuk a pénzükért.”
 
Szerinte a következő tíz évben csak olyan miniszterelnöknek kellene az ország élén állnia, aki érti ezt az összefüggést és kiáll a magyar nemzeti érdekek mellett, mert a következő tíz évben folyamatosak lesznek a támadások.
 
Orbán hosszan beszélt arról, hogy sikerült hárommilliárd euróval többet kiharcolnia. A hvg.hu ezzel kapcsolatban felidézi korábbi összeállítását. „Ez nem kis összeg, hiszen 2018-as árakon számolva a költségvetésből nekünk járó részre vonatkozó javaslat 17,9 milliárd euró volt, 5,7 milliárddal kevesebb a mostani, 2014-2020 közötti pénznél. Ha a mínuszból sikerült 3 milliárdot lefaragni, az részsiker, de teljes aligha. Hét éve, a mostani MFF tárgyalása során az utolsó pillanatban 4 milliárdot harcolt ki a miniszterelnök.
 
 
Megosztom a cikket