Orbán Viktor: Egyetlen magyar emberről sem mondunk le

Orbán Viktor miniszterelnök a megszokott módon péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának nyilatkozik.

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy folyamatosan figyelik a szakembereket. Fontos, hogy a politikusok ne alakuljanak át botcsinálta virológussá – tette hozzá.
A védekezés első szakasza lezárul jövő hétvégén, a kijárási korlátozás helyett új szabályok jönnek.

Megkezdődik a védekezés második szakasza, és fokozatosan újraindulhat az élet. A fő cél, hogy az újraindítás időszakban is meg tudjuk védeni a legveszélyeztetettebbek – mondta a kormányfő. Speciális, és új szabályok kellenek az idősekre és a nagyvárosokra – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a mostani helyzetben a kormány felelőssége, hogy megteremtse annak esélyét, hogy ne kelljen egyetlen beteg ember életéről lemondani. Több országban le kellett mondani egyes emberek életéről, mert nem volt elég ágy és lélegeztetőgép – tette hozzá.
Ha nem akarunk bunkerszerűen bezárva élni a vakcina feltalálásig, akkor két lehetőség van: sikerül jól újraindítani az életet, és lehetnek meglepetések. Ha az élet újraindítása esetén elszabadulna a vírus, akkor több tízezer ágy és több ezer lélegeztetőgép kéne – mondta a kormányfő. Azért védekeztünk, hogy legyen elég kapacitás.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy időt kellett nyerni a felkészüléshez, a járványgörbét sikerült ellaposítani. Mindezt azért tettük, hogy az egészségügyi intézmények felkészüljenek. Egyetlen magyar emberről sem mondunk le, mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint az intelligenciánkat használni kell, és ne legyünk gyávák. Ne jajveszélykeljünk, ha olyan történik, amire nem volt példa. Ma már elhiszik a magyarok, hogy meg tudunk küzdeni az egészslgügyi és a gazdasági problémákkal. Sokkal többen hiszik azt, hogy sikerülni fog a problémákat megoldani, mint akik szerint nem.
Nem rezeltek be a magyarok, amikor beütött a baj.

hirado.hu

Megosztom a cikket