Orbán: Azzal nem lehet megvádolni, hogy értek az egészségügyhöz, de a józan eszem a helyén van

„Akkor leszek elégedett, ha megöltük ezt a nyomorult vírust, de az vakcina nélkül nem megy, az pedig nincs” jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Orbán Viktor szerint az orvosok, virológusok mind óvatosabb a lazításokat illetően, nem győzik hangsúlyozni, hogy „továbbra is vigyázzunk egymásra.” Ennek ellenére az élet újraindítása mellett van, tette hozzá.

„Sietnék, sietnék, sietnék, de a zakóm szárnyát azért a professzorok markolják erősen,” például Budapest ügyében is azt javasolják, hogy a lazításokhoz várják meg, hogy a halálozási számok csökkenjenek.”Jól vizsgázott a magyar oktatás,” jelentette ki. A digitális oktatásra való átállást a magyar tanárok úgy oldottak meg, mint Európában senki. Szerinte hibátlanul kezelték a pedagógusok, csak elismerően tud szólni a munkájukról, mondta.

Arra a kérdésre, hogy kinyitnak-e ebben a tanévben az iskolák, egyelőre nem tudott határozottan válaszolni, bizonytalan a dologban. Szerinte a szülők részéről nincs hatalmas nyomás az ügyben.

„Én most fontosnak éreztem, hogy ezt a védekezést magam irányítsam. És nem azért mert értek az egészségügyhöz, ezzel nem lehet megvádolni, de a józan eszem a helyén van,”mondta. Szerinte ebben a válságban azt kell bizonyítani a magyar emberek számára, hogy az állam hűséges hozzájuk. Ezt pedig azzal lehet kellő erővel megmutatni, hogy a miniszterelnök személyesen irányítja a járvány elleni munkát. Ezért felügyelte maga a védekezéshez szükséges eszközök beszerzését és nem bízta például a „munkában még a miniszterelnököt is legyőzni képes” külügyminiszterére.

Az Európai Néppárthoz tartozó pártok elnökeinek írt levéléről, amiben bocsánatkérésre szólított fel, kijelentette, hogy „világossá kell tennünk, hogy a magyarokkal nem lehet következmények nélkül kötözködni, különösen egy olyan helyzetben mikor bajban vannak. Nem felejtünk, megjegyezzük, és rendezni fogjuk a számlát.”

A viták szerinte nem változtatnak azon, hogy „egy család vagyunk,” de van, amikor változtatni kell, akkor úgy, hogy „minden családtagnak a legjobb legyen.”
„Az április adatok brutálisak lesznek, borzalmas volt a gazdaság szempontjából,”és a májusi számok is gyengék lesznek, jelentette ki. „Ritka a politikában az ilyesmi, de személyes vállalásomnak tekintem, hogy annyi munkahelyet hozz létre a kormány, amennyit a járvány elvitt,” mondta.

Tájékoztatása szerint több mint 160 ezer magyar kért munkanélküli segélyt, nekik munkát fogunk adni, jelentette ki.

www.origo.hul

24.hu

hirtv.hu

168ora.hu

pestisracok.hu

index.hu

hirado.hu

444.hu

Megosztom a cikket