Összegyűjtik a megye projektjeit

Gyors ütemben halad előre a következő uniós fejlesztési időszak előkészítése, ezért a megyei önkormányzat összegyűjti a települések előkészített fejlesztési elképzeléseit és terveit az operatív programozáshoz. Azokat az ötleteket és elképzeléseket is várja Pest Megye Önkormányzata, melyek kevésbé előkészítettek, de gondolati úton már megfogalmazódtak és kellő támogatottsággal bírnak a településen.

 

 

 

 

 

Jelen felmérés előzetes projektgyűjtésnek minősül. A projektekről összegyűjtött információk felhasználásra kerülhetnek a megyei és az országos tervezési dokumentumok elkészítéséhez, egyben a szakpolitikai módszertan alapján elkészülő jövőbeni projektlista megalapozását is szolgálják. Az uniós és hazai jogszabályok elfogadását követően kialakuló forráselosztás és a támogatási lehetőségek ismeretében kerül sor majd a végleges projektlista meghatározására.

 

Annak érdekében, hogy Pest megye települései, valamint gazdasága és társadalma fejlesztési elképzelései, igényei megfelelő súllyal tudjanak jelen lenni a támogatási rendszerben, azokat a megyei fejlesztési koncepció és az európai uniós programozás céljaival összhangba hozva fel kell mérni.

 

A tervek szerint a jövőben megváltozik, illetve kevésbé bürokratikussá válik a támogatási rendszer működése. Ahol az lehetséges, a pályázati úton történő forráselosztás helyett előtérbe kerül a programalapú finanszírozás, ezért elkerülhetetlen a munka megkezdése annak érdekében, hogy a települések tervei valóban támogathatóak legyenek 2014 és 2020 között.

 

A projektek listája a későbbiekben tovább bővíthető lesz.

 

A projektek összegyűjtéséhez a megyei önkormányzat webes felületetek hozott létre, amelyen keresztül várja a település- és térségfejlesztésre vonatkozó elképzeléseket:

 

A települési önkormányzatok számára létrehozott webes felület: http://projektek.pestmegye.hu

(Belépés a kiküldött felhasználóinévvel és jelszóval)

 

Pest Megye Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a megyében működő civil szervezetek és vállalkozók fejlesztési elképzeléseit is megismerje. Mivel jelenleg nincs olyan adatbázis, amely elkülönítetten tartalmazná a valóban működő, a térség fejlesztésében meghatározó szervezetek és vállalkozók elérhetőségét, ezért számukra a megyei önkornmányzat egy regisztrációs felülethozott létre. A regisztrálókat a következő körben lebonyolításra kerülő projektgyűjtés során az önkormányzat megkeresi.

 

A civilek és vállalkozók számára létrehozott webes felület: http://regisztracio.pestmegye.hu

 

A projektjavaslatok befogadására kizárólag a fenti hivatkozás alatt megtalálható elérhetőségen van mód, ezért kérjük, hogy postai levél vagy e-mail formájában javaslatokat ne küldjenek!

 

Javaslataik, kérdéseik esetén keressék a Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársát az alábbi elérhetőségeken:

Kánai Gergely

E-mail: kaniag@pestmegye.hu

Tel.: 1-233-6863

Mobil.: 20-488-6970

 

www.pestmegye.hu

 

Megosztom a cikket