O:DA teszik magukat!

Az elmúlt hónapokban a Budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium, Szupremácia csapata bejárta a Zsámbéki-medencét. A csapat a Barankovics István alapítvány által kiírt Online Demokrácia Activity (O:DA) nevű vetélkedőn vesz részt, melynek célkitűzése a társadalom minél széles körűbb megismerése, a demokrácia mindennapi életünkre gyakorolt hatásainak vizsgálata és a demokratikus értékek megőrzése.

 

A fordulók során kapott izgalmas feladatok fokozatosan szilárdították meg a csapat tagjaiban azt az elhatározást, hogy az idősebb generáció segítését tekintsék elsődleges céljuknak. Ehhez mérten önkéntes munkákat vállaltak a Budakeszi Idősek Napközijében illetve a Máltai Szeretetszolgálat pátyi bázisán, a Gondviselés Házában.

 

Hogy törekvéseiknek minél nagyobb publicitást szerezzenek, felvették a kapcsolatot Perbál polgármesterével, Varga Lászlóval, és felkeresték Bajkó Ágit, a perbáli nyugdíjas klub vezetőjét, akit áldozatos munkája miatt példaképüknek választottak. A csapattagok elmondása szerint nagyon hasznos volt az eddigi munka, mert láthatták a társadalom sok mindent megélt tagjainak, mennyire szükségük van az önkéntes munkára. A csapat tervei között szerepel, hogy felhívják mások figyelmét is az önzetlen segítségnyújtás jelentőségére és hasznosságára.

 

Példaképünkkel, Ágival

Megosztom a cikket