Nyári tábor rászoruló budakeszi gyerekeknek

A szervezők felhívása:

„Bármennyire is jól szituált környezetben élünk Budakeszin, vagy annak közelében, óvodáinkban és iskoláinkban évről évre találkozunk mélyszegénységben és ingerszegény környezetben nevelkedő gyermekekkel. Ezért teljesen civil kezdeményezésben immáron nyolcadik éve nem a határainkon túlról hívunk meg magyar gyermekeket Budapestre nyaralni (mint korábban), hanem közvetlen környezetünkben igyekszünk az általunk megismert gyermekek életét színesebbé varázsolni. Jelen levelünkkel az idei nyaraltatásunkhoz szeretnénk adományt gyűjteni.

A nyaraltatást idén június 28. – július 3. között szervezzük meg, amikor 40 hátrányos helyzetű gyermek élvezheti személyes figyelmünket, szeretetünket, programjainkat. A családokkal az évek során egyre közelebbi kapcsolatba kerültünk, ami a táboroztatáson kívül nagyon sokféle segítségnyújtásra ösztönzött bennünket. Minden gyermek fejlődését évek óta követjük, de természetesen mindig kerül újabb gyermek, illetve család is a látókörünkbe. A gyermekek többségét egyébként a HÍD Családsegítő nyilvántartásában is megtaláljuk, velük évek óta civilként kapcsolatban is állunk. 

A táborainkat 8-10 segítő fiatal közreműködésével szervezzük, így teremtve meg azt a közvetlen és barátságos légkört, melybe a gyermekek családias közegben érzik magukat, illetve így tudjuk biztosítani az igazán személyes és odafigyelést biztosító közösséget. Minderről honlapunkon is található fényképes, videós áttekintés: https://jobbkor.hu/index.php/gyermekek-tamogatasa/

A tábor helyszínét évek óta felajánlásból Badacsony-Lábdihegyen élvezhetjük, azonban idén a járványhelyzet miatt nem nyit ki a ház. Ezen a nyáron Budakeszin napközis tábor formájában a Prohászka Gimnáziumban kapunk lehetőséget a megszervezésére. Igyekszünk minél kisebb költségvetéssel tervezni, hiszen az idei járványhelyzet minden családra és cégre nagy terheket rótt.

Azonban elsősorban az étkeztetésre, illetve a programoztatásra nem áll rendelkezésünkre elegendő pénz, annak ellenére, hogy közösségünkben és közvetlen környezetünkben már elkezdtük a gyűjtést.

A személyes megszólításban bízva, további támogatókat keresünk. A támogatók felkutatásában is megköszönjük segítségüket!

Erre a bankszámlára lehet adományt utalni: Jobb Kor Polgári Egyesület, OTP: 11742348-20021472, vagy egyeztetéssel személyesen is. Bármilyen nagyságrendű összeg nagy segítség.

Bágyoni-Szabó Zsuzsanna, szervező
+36203724456 „

Megosztom a cikket