Nincs megállás az EFMK-ban

Kedves Budakesziek!
 
Igaz, az Erkel Ferenc Művelődési Központ falai az elmúlt hetekben zárva voltak, de a karbantartási munkálatok, a tavaszi kerttakarítás, a művelődési központ festési és csinosítási munkálatai tovább is zajlanak.
 
Minden kollégánk kiveszi részét a feladatokból. Szeretnénk egy kis képes összefoglalóval bemutatni, mi történik a háttérben, hogyan készülünk mi, dolgozók az őszi programtervezéseken kívül az újbóli nyitásra.
 
 
 
Az elmúlt időszakban látogatóinkkal, közösségeinkkel, csoportjainkkal csak az online térben, a Facebookon és a honlapunkon keresztül tudtunk találkozni. Köszönjük és örülünk, hogy így is folyamatosan nyomon követik munkánkat, a heti tematikában, napi rendszerességgel közvetített kulturális programajánlóinkat.
 
Az alkotó közösségeink, mozgásművészeti csoportjaink online, élő bemutatkozásait, például Tóth Csilla salsation és Iza zumba óráját, a Zsonglőr klub – Papp Gergely és Almádi Bálint – bemutatóját.
 
Így került sor az első, közönség nélküli Karantén – Rockszombat élő közvetítésére május 9-én. A koncerten közreműködött a Nemcsak Berry, a Wasbeton zenekar és az Écska, Kyru, Huba akusztikus formáció. A Streamsport és a Buda Környéki TV élő közvetítését, majd azóta a felvett anyagot 23 településen, a Facebook oldalakon és a honlapokon lehetett és lehet látni. Tervezzük és szervezzük a további koncerteket.
 
 
A bezáráskor az Erkel Galériában lévő kiállítást is online elérhetővé, nézhetővé tettük, így mutattuk be Németh Krisztina „Nagyik” című fotókiállítását, majd a Krajczáros Alapítvány „Emlékezet a Hősökre 1914–1918 – Ecsettel a Békéért” című gyűjteményének részeként, Törő Gergő tusrajzait.
 
Egyszerűsített formában meghirdettük ismét a Zöld Pixel Buda környéki turisztikai és természetfotó pályázatot, melyet most online bonyolítunk. A pályázatra beérkező fotókat augusztus végéig folyamatosan megjelentetjük az EFMK és A Mi kisvárosunk Facebook oldalán, ősszel pedig konkrét kiállítást rendezünk az Erkel Galériában. Köszönjük az új pályázatra eddig küldött fotókat, várjuk szeretettel a továbbiakat az info@efmk-budakeszi.hu email címre.
 
 
A közösségi téren felállított szeretetfánkkal kapcsolódtunk a virtuális „Közösségek hete – Így is összetartozunk!” című, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár és az NMI Művelődési Intézet együttműködésében immár negyedik éve megrendezésre kerülő országos programsorozathoz.
 
 
Az őszi-téli időszakra szervezzük állandó és új programjainkat, amelyekről hamarosan plakát formájában is értesülhetnek. Pályázatokat készítünk, hogy közösségeink működését, valamint új programok megvalósítását elősegítsük. Elkészítjük intézményünk helyi értéktárba vételének anyagát, írjuk közel 40 éves történetünket, ugyanis az intézmény jövő évben, 2021-ben ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.
 
A jubileummal kapcsolatban felhívást tettünk közzé, melyben várjuk közönségünk, rendszeres látogatóink saját tárgyi emlékekeit, dokumentumokat, fotókat, filmeket is, melyek intézményünkkel kapcsolatosak, és szívesen megosztják velünk.
A napokban írták ki a „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” pályázati felhívást. Már nagyon vártuk! Erre a pályázatra ugyanis, már régóta készülünk, 2019. tavasszal végeztük el a „Minőségfejlesztés a közművelődésben I-II.” továbbképzést.
 
Most a pályázati anyag összeállítását, a hiányzó dokumentumok pótlását végezzük. Tevékenységeink közül ismeretterjesztésre, rendezvényekre, a művelődő közösségekre és kiállítások szervezésére adjuk be pályázatunkat. Itt is szeretnénk megköszönni minden látogatónknak, hogy rendszeresen rendezvényeink után kitöltötték kérdőíveinket, és segítették szakmai munkánkat.
A cikk írásakor (május 15.) készülünk Bánó Attila író eredetileg is májusra szervezett „Ami nem veszhet el: a szívünkben hordozott haza” című előadásának felvételére, melynek rögzített változatát tesszük majd közzé oldalainkon.
 
Rövid, bizakodó előretekintés: nyári táborokat szeretnénk fogadni, szervezzük további programjainkat, közülük most csak a két legnagyobbat említenénk: az augusztus 21-i XXIV. Családi Nap Fesztivált, valamint a szeptember 11-12-én megrendezésre kerülő III. Buda Környéki Sörfesztivált.
 
Bízunk benne, hogy hamarosan újra megnyithatjuk az intézmény kapuit látogatóink előtt és újra találkozhatunk.
 
További hasonló témákról a Budakeszi Hírmondó júniusi számában olvashatnak:
https://hirmondo.budakeszi.hu/wp-content/uploads/2020/06/Hirmondo-2020-06.pdf
Megosztom a cikket