Nincs és nem is volt gyermekrablás! – A rendőrség közleménye

Két esetet jelentettek a rendőrségnek a budakeszi óvodák körül történt, kisegyermekeket érintő gyanús esetekkel kapcsolatban. Az egyik ügyről ma délután közleményt adott ki a rendőrség:
„Egy budakeszi óvodából akart elvinni egy kisfiút egy férfi. El is vitte – a szülőkkel előre egyeztetett mozgásfejlesztésre.
A budakeszi rendőrök egy édesanya 2023. november 8-ai bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. A bejelentés szerint gyermekét egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról.
A közösségi médiában futótűzként, gyermekrablásról szóló híresztelések kezdtek terjedni, amit több médiatartalom-szolgáltató is tényként közölt.
Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment – egészen addig a csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.
A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása.”
Megosztom a cikket