Nemzetközi tornán járt U10-es és U12-es csapatunk Ausztriában

A pünkösdi hétvégét kihasználva két csapattal Ausztriába látogatott klubunk.
Idén az U10 és U12 korosztályok kerültek a fókuszba.
Szerencsénkre a lehető legideálisabb utazási és időjárási körülmények fogadtak bennünket.
Nagy öröm számunkra, hogy idén is részt vehettünk a Gabersdorfban rendezett nemzetközi labdarúgó tornán.
Az U12-es korosztályban 20 csapat vett részt, 5-ös csoportokra bontva.
A csoportkör első két mérkőzésén szervezetten védekeztünk és hatékonyan támadtunk, így meg is nyertük mindkét összecsapást.
A harmadik találkozón már látszódtak a fáradtság jelei a gyerekeken, vereség is lett a vége. Azonban az utolsó csoportmeccsre sikerült felpörgetni magunkat és dominálni a játékot, viszont gólt szereznünk nem sikerült. Be kellett érnünk a döntetlennel.
A csoportból 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel a 3. helyen jutottunk tovább. A nyolcaddöntő során is folytatódott a jó forma, de a kapuk itt is érintetlenek maradtak, jöhettek a büntetők. A fiúk óriási lélekerőt és magabiztosságot mutatva nyerték meg a büntetőpárbajt. Szenzációs büntetők és Pócza Dani által extra védések szemtanúi lehettünk.
Utunk a negyeddöntőben folytatódott tovább, Ausztria egyik legkiemelkedőbb egyesülete, a Sturm Graz csapata ellen. A csapat pedig szívet-lelkét beleadva küzdött, minden megilletődöttséget mellőzve, 1-0 arányú vereséget szenvedett.
A találkozó utáni csalódottságot, hatalmas öröm váltotta fel, amikor megkaptuk az 5. helyezésért járó kupát és oklevelet.
Sok tapasztalattal és élménnyel térhettünk haza.
U10-es csapatunk egy viszonylag új összetételű kerettel érkezett az eseményre. Mondhatjuk úgy, hogy a jövő évi csapatunkat tesztelhettük le egy picit.
Bár a tornát óriási lendülettel kezdtük valahogy a mérkőzések vége mindig meglepetést hozott. Sajnos nem minden játékosunk fókuszált a focira ezen a hétvégén.
Az első fordulóban gyorsan megszereztük a vezetést és ezt követően is végig veszélyeztettük ellenfelünk kapuját. Habár ellenfelünk a térfelünkre sem igazán jutott át mégis egy érthetetlen figyelmetlenségből helyzetbe tudtak kerülni és a mérkőzés végén 1-1-re mentették az állást.
A nagy bosszúság után még nagyobb energiákkal kezdtünk a második találkozón és ismét gyorsan vezetéshez jutottunk. Ellenfelünk a nagy nyomásra úgy reagált, hogy egy gyors és erős csatárt hagytak a kapunk előtt. A lehető leggyorsabban próbálták hozzá eljuttatni a labdát. Sajnos a koncentrációnk két alkalommal döntő szituációban ismét kihagyott. Ismét bosszankodhattunk, hiszen nagyon akartunk és tettünk érte, de nem sikerült korrigálni az első mérkőzést.
A harmadik összecsapáson az osztrák I. Osztályú Grazer AK ellen szerepeltünk. Bizton állíthatjuk a legerősebb ellenfelünk volt ezen a napon. Bár sokáig kiegyenlített volt a mérkőzés egy gyönyörű villanás után bal lábas kapáslövéssel megszerezte a vezetés a GAK. Ezután nem tudtunk már változtatni és el is fáradtunk.
Az utolsó mérkőzésen egy kiegyenlített találkozót produkáltak a csapatok, ám sajnos a szerencse itt sem volt velünk.
Tanulunk ezekből a mérkőzésekből és fontos tapasztalatokra tettünk szert!
Köszönjük a Szülők támogatását!
Hajrá BLA!

www.facebook.com/BudakesziLA

Megosztom a cikket