Nemzeti dohányboltok Budakeszin

Július 17-től csak a koncesszióval rendelkező nemzeti dohányboltok árusíthatnak cigarettát és egyéb dohánytermékeket. Bemutatjuk a budakeszi dohányboltokat, hol lehet a jövőben cigarettát vásárolni. Videó!

A koncessziós jogot nem nyert trafikok, boltok, szórakozóhelyek július 16-án éjfélig árusíthatnak cigarettát, azok, akik ezt a rendelkezést megszegik, súlyos büntetésre számíthatnak.

 

Azok a kiskereskedők, akik nem nyertek koncessziós jogot, július 16-ig értékesíthetik megmaradt készletüket. Erre a gördülékeny átmenet érdekében volt szükség, illetve azért, hogy a jövedékiadó-bevételek folyamatosan teljesüljenek. Attól lehetett ugyanis tartani, hogy azok a kiskereskedők, akik 2013. július 1-jét követően nem folytathatják a dohány kiskereskedelmi tevékenységet, már májusban sem rendelnek újabb dohányterméket, nehogy a készletük beragadjon. Ha valamelyik vállalkozás a határidő után engedély nélkül árul cigarettát, súlyos pénzbüntetésre számíthat, ami ötmilliótól ötszázmillió forintig terjedhet.

 

A régi dohányárusító helyek szigorú ellenőrzésre számíthatnak. A Magyar Nemzet korábbi beszámolója szerint az adóhatóság július közepén országos vizsgálat-sorozatot indít. A vámhatóság munkáját a közterületfelügyelők és a polgárőrök is segítik majd, mégpedig úgy, hogy tájékoztatást adnak arról, hol találkoztak feltételezhetően engedély nélküli dohányforgalmazással.

 

A dohánytermékek kiskereskedelme július 1-jétől állami monopóliummá vált, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. Múlt csütörtökig a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. akkori tájékoztatása szerint több mint 5200 nemzeti dohánybolt nyílt meg. A nemzeti dohányboltokkal vagy elkülönített értékesítési hellyel még nem rendelkező kistelepülésekre az NDN Zrt. ideiglenes ellátókat jelöl ki.

 

(Forrás: MTI)

 

A Buda Környéki TV riportja a budakeszi dohányboltokról


 

Budakeszin a következő címeken lehet majd dohánytermékeket vásárolni:

 

Fő utca 43-45.

Fő utca 53.

Széchenyi u. 55.

Fő utca 116.

Fő utca 212,

Dózsa György tér 1/A. (CBA)

Bianka út 1. (Tesco-nál)

Temető u. – MOL kút (a térképeken még nem szerepel)

 

Térkép

 

Budakeszin a következő személyek nyertek koncessziót:

Besenyei Anita

Gräfl Magdolna

Keszler Attila Zoltán

Kis László Gusztáv

Kosinszky Richárd Viktor

Krupp Zoltán

Nagyfejeő Tiborné

Szőke Gergő Tamás

 

(Forrás: Nemzetidohany.hu)

Megosztom a cikket