Német nemzetiségi kórustalálkozó Budakeszin

2014. október 19-én rendezte meg a Budakeszi Hagyományőrző Kör Egyesület a tizenharmadik német nemzetiségi kórustalálkozót a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium aulájában. Kellemes délutánnak néztünk elébe, hiszen a környező sváb településekről érkező kórusok színvonalas műsorairól korábban már hallottunk.

 

A vendégeket finom LigetfalviTM házi pálinkával fogadtuk, a kondérban már rotyogtak a finom falatok, így a jókedv garantált volt.

A felkészülést követően 15 órakor elkezdődött a műsor.

Fellépő kórusok: Zsámbék, Budajenő, Törökbálint német nemzetiségi kórusai, a Vecsési Nachtigallok, a Soroksári “fiúk”, valamint a Budakeszi Vegyes Kórus. Duót énekelt Czégény Éva és Krizsán Edit. A műsort a Kunterbunt Óvoda szülői tánccsoportjának sváb táncokból összeállított egyvelege színesítette.

A dalok után a vendégeket finom pörkölt és bakonyi pulyka várta, a vacsorát Franke Laci bácsi és családja főzte és szolgálta fel a kb. 200 résztvevőnek.

Az aulában a helyi háziasszonyok által sütött finom süteményekből csemegézhettek a jelen lévők, hozzá Menczinger Tibor borait kóstolgatva. Mindehhez az aláfestő zenét a Hagyományőrző Kör Fúvószenekara biztosította.

A vacsora után a soroksári és a budakeszi fiúk, valamint a Vecsési Nachtigall kórus lányai versenyben adták elő repertoárjuk szebbnél szebb dalait, átadva magukat az önfeledt éneklésnek.

A fellépők nem távoztak üres kézzel: emlékbe 2015-ös Budakeszi naptárat, valamint a Resszer virágüzletből kapott virágokat vihettek haza magukkal erről a jókedvű délutánról.

A szép hagyomány nem szakadt meg: minden résztvevő jól érezte magát. Ismét láthattuk, hogy a hagyományőrzés nemcsak komoly feladatot, de színvonalas szórakozást is jelent.

A kórustalálkozót anyagilag támogatta: Budakeszi Város Önkormányzata és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, melyeket ezúton is köszönünk.

 

Czégény Éva és Kotmayer Anna

Megosztom a cikket