Nem lesznek sorházak a Kerekmezőn

Lakossági kezdeményezésre Budakeszi Város Önkormányzata fórumot tartott a Pitypang Sport Óvodában, melynek eredményeképpen a Kerekmező területen csupán 2 telekrész kerül kialakításra: egy az új iskola részére, a másik az önkormányzat tulajdonában marad, és intézményi besorolást kap.

 

 

A Kerekmező (Árpád fejedelem tér) beépítéséről szóló lakossági fórumra október 24-én, a Pitypang Sport Óvodában került sor. A lakosok egyöntetű kérése az volt, hogy ezen a területen ne épüljenek lakóházak. A fórumon részt vett többek között dr. Győri Ottilia polgármester, Bakács Bernadett alpolgármester, Borsodiné Gláser Krisztina főépítész és Czifra Zsuzsanna az oktatási bizottság elnöke.

 

Jelen pillanatban a terület intézményi besorolás alatt van. A 2016. 09. 29-ei testületi ülésen meghozott határozat lehetővé tette az önálló lakófunkciójú telkek kialakítását. A 10.24-ei fórumon kifejezett lakossági igényeket figyelembe véve a soron következő (10.27-ei) testületi-ülésen az eredeti határozatot az alábbiak szerint módosította:

„Csak intézményi típusú épületek kerülnek kialakításra.”

A 17 000 m2 terület a HÉSZ módosítás értelmében intézményi besorolást kap és két részre osztják: az egyik részen épülne meg az iskola, a másik rész maradna önkormányzati tulajdon. A legkisebb kialakítható telekméret: 4 000 m2. Az iskola építéséhez szükséges kb. 10 000 m2, a maradék kb. 7 000 m2 terület így értelemszerűen már nem osztható tovább.

Korábbi cikkeink:

LESZ ÚJ ISKOLAÉPÜLET BUDAKESZIN

Lakossági fórum a Kerekmező beépítéséről

Megosztom a cikket