„Nem jól hörögsz, anya!” – 17+1 kedvenc gyerekpillanatunk a karanténiskolából :)

Az otthoni iskola már eleve jó nagy oximoron, hiszen az otthon az otthon, az iskola meg iskola. Ahova normális esetben otthonról járnak el a gyerekek, azért, hogy tanuljanak.

Most viszont maximum a nappaliból a gyerekszobába, a gyerekszobából meg a konyhába lehet menni, és akárhova nézünk a lakásban, mindenhol ott van az „iskola”. Másfél hónap eltelt a karanténiskola indulása óta, mostanra a legtöbben lassan beleszoktunk a különböző online felületek kezelésébe, tudjuk, milyen elvárásokat kell teljesíteniük a gyerekeknek, és igen, olykor nekünk, szülőknek is.

Ahogy Koren Balázs matematikatanár írta a múlt héten: most senki sem az, aminek látszik, a szülő egyszerre tanár, és egy kicsit diák is. A gyerekeink pedig… nos, habitusuktól és pillanatnyi hangulatuktól függően néha izgatottan, néha fásultan, néha pedig kellő humorral kezelik a helyzetet. Szóval az ő szerepük is megváltozott; gyakran úgy érzem, mi tanulunk tőlük. Both Gabi három kamasszal nyomja otthon a karanténiskolát, ez itt az ő gyűjtése a kedvenc pillanatairól – a saját és barátai otthonából.

wmn.hu

 

Megosztom a cikket