?Nem fordulhat el a kereszténység a köz dolgaitól?

A Pest megyei KDNP szokásos, havi rendszerességgel tartott megbeszélését ezúttal Budakeszin tartották.

 

Sánta Áron, a budaörsi képviselő-testület KDNP-s frakcióvezetője, a rendezvény szervezője elmondta: Pest megyében a legerősebb a kisebbik kormánypárt. Minden hónapban tartanak megbeszéléseket, előadásokat, ahová az összes Pest megyei tag meghívást kap. Ebben a hónapban városunk adott otthont ennek a rendezvénynek.

 

A rendezvényen megjelent dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármester asszonya. Rövid üdvözlőjében kiemelte, hogy példa értékű településünkön a két, hasonló világnézetet valló párt együttműködése.

 

Ugyanezt emelte ki Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese. Megemlékezett az 1703-ban kitört Rákóczi-szabadságharc évfordulójára, aminek a közismert jelszava volt: Istennel a hazáért és a szabadságért! Ugyanezek a feladatok állnak a ma politikusai előtt is!

 

A kereszténydemokraták legfőbb célkitűzése az elesettekért való küzdelem, a hátrányos helyzetűek segítése, felzárkóztatása. Harmadikként a nemzet jövője gondolatának képviselete. Ennek érdekében egy demográfiai munkacsoportot hoznak létre, ami a hosszú távú ügyekkel fog foglalkozni. Ilyen például a népesség fogyásának problémája, a családok helyzetének segítése, megerősítése. Ennek érdekében szeretnék elérni, hogy az adókedvezményeket növelni lehessen (a nyugdíjjárulékból is igénybe vehetnék). Fontos cél az is, hogy minél több állami gondozott gyerek kerüljön szerető családokhoz.

 

Kitért Bagdy Gábor az agglomeráció legégetőbb problémájára: a közlekedésre. Nap mint nap százezrek utaznak be az agglomerációs településekről a fővárosba, tanulni, dolgozni, vásárolni, ügyet intézni stb. Legfontosabb feladat: a közösségi közlekedés megerősítése, a Volán, a HÉV és a BKK minél szorosabb együttműködése.

 

Ezután Szuhánszky Gábor metodista lelkész szólalt fel. Kiemelte: nem fordulhat el a kereszténység a köz dolgainak megbeszélésétől, a politikai szolgálattól. Példaként William Wilberforce XIX. századi angol politikust említette, aki egész életét a rabszolgaság intézményének felszámolására tette fel. Erőfeszítéseit siker koronázta: halála előtt eltörölték a rabszolgaságot az Angol Királyságban.

 

Fontos nemzetstratégiai kérdésekben közösen kell lépni az összes keresztény magyarnak: ilyen a rászorulókról való gondoskodás, küzdelem a megnövekedett számú abortusz ellen, a népességfogyás megállítása.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített összeállítás megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket