Művészeti est és színpadavató a SzIA-ban

Immár tizenhat éve, hogy a budakeszi Széchenyi István Általános Iskolában elindultak a művészeti irányultságú osztályok. Év végén a Művészeti esten minden osztály bemutatja, hogy mit is tanult az év során.

 

Azon túl, hogy az ide járó gyerekek iskolai keretben magyar néptáncot tanulnak, drámaórára járnak, furulyáznak, különböző kézműves- és rajztechnikákkal ismerkednek meg, népi kismesterségekkel találkoznak, közös programokon is részt vesznek. Így idén ősszel a Tök jó napon! a kézművességtől a muffin sütésig minden a sütőtök körül forgott, év végén pedig mindenkit vár még a Vakációváró kézműves délelőtt. Ezen kívül minden évben megrendezzük a Jótékonysági bazárt és a Jótékonysági bábfesztivált. Végül, ami minden “művészetis” legnagyobb ünnepe, az év végi Művészeti est. Itt minden osztály bemutathatja, mi mindent tanult az év során.

Az idei Est azért lett még különlegesebb, mert a több éve tartó jótékonysági gyűjtögetés és az ESZEMKÁ Egyesület (szülői munkaközösség) segítségével mobil színpadot vásárolhattunk. Nagy előrelépés volt és nagy öröm! Nemcsak azért, mert sokkal jobb a ?világot jelentő deszkákon? táncolni, vagy hogy az elsőseink is a közönség fölé magasodjanak, de ezentúl a SzIA-s rendezvények is reprezentatívabbak lesznek. Köszönet ezért minden szervezőnek, fellépő gyereknek és a Szülői Egyesületnek!

 

Tótth Réka

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket