Akit szeretnek, örökké él

Ismét remek hangulatban zajlott le a Nagy Gáspár labdarúgó-emléktorna, mely idén a hetedik alkalommal került megrendezésre a költő utolsó lakhelyén, Budakeszin.

 

Nagy Gáspárt ismerjük, mint kiváló költő, író, most azonban azt is megtudtuk, hogy nagy sportbarát volt. Kedvelte és játszotta a focit. Innen is jön ez a labdarúgó emléktorna. A résztvevő csapatok a költő életének egyes pontjaihoz köthetőek:

Bérbatlavár és Nagytilaj közös csapata a költő iránti tiszteletből Gazsifalva nevet vette fel. Két alakulatot is kiállított Pannonhalma, ahol gimnáziumi éveit töltötte Nagy Gáspár. Eljött a Magyar Katolikus Rádió válogatottja, mivel a poéta itt is dolgozott. A házigazda Budakeszi is két csapattal lépett a pályára. Mindemellett részt vett Csőd és Vasvár. Mindenki nagyon küzdött a kupa elnyerésért, ami végül a Magyar Katolikus Rádiónak sikerült. Elmondható, hogy barátságos, sportszerű meccsek voltak, ami élete során jellemezte Nagy Gáspár játékát a pályán is – tudhattuk meg régi barátaitól, kollégáitól.

 

A költő 8 éve távozott az örök hazába. Egy évvel később a Katolikus Rádió ötlete alapján barátai megalapították a Nagy Gáspár Labdarúgó Emléktornát. Jelenleg is Orosz István Príma és Kossuth-díjas grafikus és Mészner Antal szervezte meg az évente megrendezésre kerülő futball bajnokságot.

Az eseményen tiszteletét tette dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere is.

 

A Nagy Gáspár Emléktorna tökéletes és példamutató módja a megemlékezésnek. Már alig várjuk a következő évi tornát.

 

Lukács M. Sebestyén

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket