Mondjuk meg mi, milyen legyen az internet itthon!

A digitális világ a fiatalabb generációk számára a mindennapi élet része. A tanulás, a munka szinte elképzelhetetlennek látszik a világháló adta lehetőségek nélkül.

 

A Budakeszi Fidelitas számára különösen fontos, hogyan alakul a magyar internet jövője, a digitális fejlesztések milyen irányt vesznek, ezért nagy örömmel fogadtuk az internetről szóló nemzeti konzultációt.

 

A konzultáció révén nemcsak a szakértők, az infokommunikációban tevékenykedő cégvezetők vagy a politikai döntéshozók, hanem minden magyar állampolgár kifejezheti álláspontját, véleményét.

 

A www.internetkon.hu weboldalon elérhető konzultáció az első olyan nemzeti konzultációs kezdeményezés, ahol a fiatalkorúakat (14 éves kortól) is megkérdezik. Nem véletlen, hiszen a téma minket, fiatalokat érint talán leginkább.

 

A Fidelitas úgy véli, annak érdekében, hogy a felhasználók minél olcsóbban jussanak minél jobb minőségű internethez, az internet-előfizetés áfáját kellene csökkenteni. Az adóteher csökkentése véleményünk szerint nagyban hozzájárulna az internet-hozzáférés szélesítéséhez és a gyorsabb interneteléréshez.

 

A diákok egyik fő információforrása az internet, egyre több a digitalizált tankönyv, tananyag. A Fidelitas szerint fel kell gyorsítani az oktatási intézmények és a kollégiumok informatikai eszközparkjának megújítását, és gondoskodni kell az eszközök folyamatos fenntartásához, üzemeltetéséhez szükséges forrásokról. Minden oktatási intézményt és kollégiumot el kell látni szupergyors internettel.

 

Fontosnak tartjuk, hogy minden magyar egyetemen és főiskolán, valamint azok kollégiumaiban elérhető legyen ingyenes szélessávú internetelérést biztosító WiFi szolgáltatás. Az egyetemi előadókban, szemináriumi termekben, kollégiumi szobákban és a közösségi termekben ingyenesen hozzáférhető internet nagyban megkönnyítené a hallgatók életét, tanulását, felkészülését.

 

A www.internetkon.hu weboldalon a válaszokat szeptember 30-ig várják. Javasoljuk minden budakeszi fiatalnak, hogy töltse ki a kérdőívet, hiszen Magyarországon az internet világa úgy alakul, a digitális fejlesztések olyan irányt vesznek, a kormány parlamenti vita után azokat a végleges megoldásokat fogja döntéseiben alkalmazni, ahogy az internetről szóló nemzeti konzultációban a magyar állampolgárok döntenek. Mondjuk meg mi, milyen legyen az internet itthon!

 

Budakeszi Fidelitas    Pest megyei Fidelitas

Megosztom a cikket