„Mindenki lehet győztes” focibajnoksag Telkiben

Izgalmas és remek hangulatú focikupát rendeztek Telkiben, a fociakadémián a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (BÖT) településeinek általános iskolás diákjai között. A cél nem csupán a győzelem volt, hiszen az esemény fel kívánta hívni a figyelmet a gyermekkori elhízás megelőzésére, erre pedig nincs jobb megoldás, mint a rendszeres sportolás.

A „Mindenki lehet győztes” néven futó sportversenyek célja az örömteli, nem versenysport orientált testmozgás népszerűsítése volt az általános iskolás gyermekek körében, de velük együtt természetesen a szülőket és a pedagógusokat is szeretné hosszabb távon megszólítani a kezdeményezés. A rendezvény a Budakörnyéki Egészségprogram keretében valósult meg, és dr. Rákosy Zsuzsa, az egészségprogram szakmai vezetője szervezte, valamint nyitotta meg.

Az esemény a Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás közös Egészségprogramjának keretében valósult meg. A rendezvény arra is jó lehetőség volt, hogy a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás különböző iskoláiban dolgozó testnevelő tanárok, edzők megismerhessék egymást, ezáltal lehetőséget teremtve az iskolák közötti együttműködésre, valamint a sport területén is megoszthatták egymással tapasztalataikat.

A bajnokság alapkoncepciója és filozófiája arra hívta fel a figyelmet, hogy a győzelem nem csupán az egyéné és a csapaté, hanem az általa képviselt iskoláé és a közösségé is. A rendezvényen a helyezéstől függetlenül mindenki elismerésben részesült, hiszen pontosan arra próbáltak rámutatni a szervezők, hogy a versenysport mellett igen fontos a testmozgás öröméért végzett tevékenység is, ezzel is motiválja a diákokat arra, hogy ne hanyagolják el a rendszeres sportot.

Az alsós versenyek első helyezettei pingpongasztalt, a felsős versenyek győztesei pedig asztali focit nyertek. Bár a győztesek érdeme az ajándék, a pingpongasztal és a csocsóasztal is a gyermekek iskolájába kerül, így az összes tanuló részesül az első díjak adta sportolási lehetőségekből. Az alsósok versenyét Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola diákjai nyerték, a felsősöknél Nagykovácsi lett a bajnok.

Mindenképpen üde színfolt volt az alsós és a felsős bajnokság közti szünetben a Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola diákjainak dohányzás ellenes flashmobja, így a sport szeretete mellett nem maradt el a felhívás az egészséges életmód megőrzésének fontosságára sem. A verseny díszvendége Dombi Rudolf olimpikon volt, Budakeszi Város Önkormányzatát Bakács Bernadett alpolgármester képviselte.A versenyek résztvevői a BÖT egészségprogram logójával ellátott pólót kaptak. A sportversenyek szervezésében az Magyar Diáksport Szövetség szakemberi nyújtottak segítséget, a rendezvény az EMMI és a WHO támogatásával valósult meg. A Globall Kft. ingyenesen biztosította a versenyhez a helyszínt.

Megosztom a cikket