Minden virtuális fáért cserébe egy igazit ültet a WWF

A Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete online faültetési akcióba kezdett: a Million Trees Project keretében létrehozott virtuális felületen bárki egyéniségéhez illő fát tervezhet, amelyért cserébe a szervezet vállalja, hogy elültet egy őshonos facsemetét Budakeszi kertvárosi részén, Nagyszénászugon.

 

 

 

A magyar kezdeményezésnek köszönhetően minden lelkes természetvédő megtervezheti kedvenc fáját a www.milliontreesproject.com oldalon, és ezer forint befizetése után a WWF Magyarország elültet egy valódi facserjét a Csiki-hegyek lábánál elterülő védett Natura 2000-es területen – adta hírül közleményben a szervezet.

A “tervezz fát” gombra kattintva ki lehet választani bármilyen faformát, illetve színt, majd különböző állatokkal, gyümölcsökkel és egyéb elemekkel lehet feldíszíteni. A hozzájárulás befizetése után az egyedi alkotás azonnal megoszthatóvá válik a nagyobb közösségi oldalakon, így a kreatív környezetbarátok hozzájárulhatnak Budakeszi területén folyó élőhely-helyreállításhoz.

Az alapítvány több mint 20 éve dolgozik Magyarországon az erdők megóvásáért. Erdővédelmi programjának célja, hogy Magyarországon egyre több, nagy kiterjedésű erdőterületen őrizze meg vagy állítsa vissza a természetes vegetációt, megóvva az őshonos állat- és növényfajokat.

 

Forrás: MTI

Megosztom a cikket