Minden este 8 órakor nekik szól a taps! 👏

Minden este 8 órakor nekik szól a taps! 👏

“Nincs nehezebb és magasztosabb munka, mint beteg embert ápolni – mondta Florance Nightingale angol ápolónő. Az ő születésnapján ma ünnepeljük az egyik legszebb hivatást.

Önkormányzatunk mindent megtesz ez ügyben: átépítettük az orvosi rendelőt, számos szakellátást költségét teljes egészében magunkra vállaltuk, további szakrendelések beindításához sikerült állami finanszírozást elnyernünk, így idén tovább bővül a helyben elérhető egészségügyi vizsgálatok köre. Ehhez saját forrásból tovább bővítjük az orvosi rendelőink számát és felszereltségét is.

A budakeszin dolgozó ápolóink, orvosaink áldozatvállaló munkája a legfőbb érték. Ők adják a lelkét mindennek!

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN MINDEZT NEKIK!

– írta mai posztjában a polgármester.

A budakeszi önkormányzat támogatja az alapellátásban dolgozó orvosokat az iparűzési adó elengedésével, biztosítja helyben a vérvételt, saját költségvetésből fedezi a szülészet-nőgyógyászat, az orr-fül-gégészet, az audiológia, a szemészet, a neurológia, az ortopédia, az urológia, a reumatológia, és a kardiológia szakrendeléseket.

Már 2019-ben kérvényezte a városvezetés a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél (NEAK), hogy finanszírozza a szakrendeléseket, és olyan további, az itt élőknek fontos gyógyító szolgáltatásokat, mint a belgyógyászat, a diabetológia, a sebészet, a bőr-és nemibeteg-ellátás, gondozás, a fogszabályozás, a fogászati röntgen, a csontsűrűségmérés, a röntgendiagnosztika, a gyógytorna, a fizikoterápia, és a teljes körű ultrahang-diagnosztika.

Április 6-án jött az értesítés a NEAK-tól, hogy városunk történetében először elindíthatjuk ezeket a létfontosságú szakrendeléseket.

Új rendelőkre lesz szükség, ahol 15 fő dolgozik majd, és további fontos diagnosztikai eszközöket szerzünk be.

Ez a sok erőfeszítés csak az ápolók figyelmes, személyes, gondos munkájával hozhat nekünk gyógyulást.

Hála és köszönet nekik mindenkor!

Minden este 8 órakor nekik szól a taps! 👏„Nincs nehezebb és magasztosabb munka, mint beteg embert ápolni” – mondta…

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. május 12., kedd

Megosztom a cikket