„minden és mindenekben Krisztus”

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az ökumenikus családi napot. A nagy meleg ellenére a makkosmáriai templomkertbe szép számmal érkeztek a hívek.

 

 

 

 

Boros Péter nagytiszteletű úr szervezésében június 30-án rendezték meg az ökumenikus családi napot, melynek keretében lelkigyakorlatot, elmélkedést tartott a makkosmáriai templom kertjében, ahol a hívek kisebb csoportokban beszélgethettek fontos hitéleti kérdésekről.  A rendezvényen tiszteletét tette dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester is.

 

A gitáros közös éneklést követően csoportokban rövid bemutatkozás következett. A régi és új ismerősök a keresztyén élet nagy kihívásairól (amikor egyszerre kell küzdenünk saját gyengeségeinkkel, hibáinkkal, indulatainkkal, haragunkkal, bűneinkkel, másrészt szeretnénk átélni Isten szeretetét) beszélgettek. Arról, hogy mennyire nehéz könyörületesnek, alázatosnak, jóságosnak lenni. E mellett téma volt a család, a családi nevelés is. Családok beszélgettek a családról, mint Isten ajándékáról. Jó volt megtapasztalni, hogy a más-más felekezethez tartozók alapvető kérdésekben közös, bibliai gondolatok mentén fogalmazzák meg álláspontjukat, nézeteiket.

 

A gyerekek eközben – egy gyermekmunkás segítségével – szervezetten játszottak, kézműveskedtek vagy éppen önfeledten fociztak egymással. A végén még egy siklót is találtak. Az anyukák sikongattak, a gyerekek viszont nagy ámulattal figyelték a közel 1 méteres állatot.

 

A bográcsban főtt marhapörkölt fenségesre sikeredett. Köszönjük Boros Péter lelkész úrnak a szervezést, és köszönjük a szakácsnak, Tassi Sándornak a finom falatokat.

B. K.

Az ökumenikus családi napon készült további fotók megtekintéséhez kattintson ide!

 

Dr. Fél Tamás fotói:

Megosztom a cikket