Mikulás és új hagyományt teremtő adventi vásár a Szivárvány Óvodában

December elején nagy volt a sürgés-forgás a Szivárvány Óvodában: minden gyermek a ?fehér szakállú kedves Mikulás? érkezését várta. Napok óta kukucskáltunk kifelé az ablakon, vajon jön-e már. Kicsik és nagyok versekkel, énekekkel, különféle kézműves alkotásokkal készültek a nagy alkalomra. A hangulatot fokozta, hogy előző nap a gyerekeknek bábosok keltették életre a Mikulás varázslatos mesevilágát.

 

A pedagógusok is mindent elkövettek az ünnepi hangulat megteremtéséért: ünnepélyes téli díszbe öltöztették a folyosókat és csoportszobákat. December 6-án végre minden gyermek vágya beteljesült: megérkezett az óvodába a Mikulás! Énekszóval, csillogó szemekkel, kipirult arccal várták érkezését az apróságok. Mindenki számára rejtegetett valamit a puttonya. Aznap sok gyermek piros ruhába öltözött a Mikulás tiszteletére. Így napközben úgy tűnt, mintha megannyi apró Mikulás szaladgált volna az óvodában.

 

Két nappal később, szombaton ismét élettel telt meg az óvoda. Idén első alkalommal jótékonysági vásárt rendeztünk, melynek célja az óvodánkba járó gyermekek karácsonyának szebbé és gazdagabbá tétele volt. A gyerekek apraja-nagyja a felnőttekkel együtt nagyon jól érezte magát. A felnőttek bőven válogattak a vásárra felajánlott ruhákból, játékokból, ékszerekből és egyéb karácsonyi kellékekből, illetve a teaházban ínycsiklandó sütemények és teák illatának kavalkádjában pihentek meg egy kis időre. Sok szülőnek csak itt adódott alkalma megosztani a többi szülőtárssal vagy pedagógussal a hétköznapok során felmerülő kérdéseit, gondjait, avagy elmesélni örömeit. Jó volt látni, hogy sikerült egy ?kis békés szigetet? teremteni a mindennapok sodrásában.

Mindeközben a gyermekeket lelkes pedagógusok várták a kreatív sarokban, ahol színezhettek, és karácsonyi díszek elkészítésével bővíthették az otthoni ?készletet?. A nagy munka után pedig mesevetítés is várta a kicsiket.

Nagy örömünkre sok érdeklődő fordult be az óvoda kapuján. Ezzel és a távozásukkor az arcukon ülő mosollyal jelezték, hogy fáradozásunk nem volt hiábavaló. A gazdátlanul maradt ruhaneműket és játékokat az óvoda jótékony célra ajánlotta fel.

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult e vásár megvalósításához, tett valamit azért, hogy óvodánk gyermekeinek karácsonya vidámabb, boldogabb legyen! Köszönet a sok-sok látogatónak is, akik nélkül mit sem ért volna ez a nap. Reméljük, sikerült egy új hagyományt megteremteni, és boldog perceket varázsolni a mi kis közösségünkben.

 

Parádi Kinga és Kondorosy Csanád óvodapedagógusok

Megosztom a cikket