Megújul az orvosi rendelő

A meglévő háziorvosi – és gyerekrendelő az energetikai felújítás során új homlokzati műanyag nyílászárókat, homlokzati hőszigetelést, és új tető hőszigetelést kap új tetőfedéssel.

 

Az átalakítás során a felnőtt háziorvosi rendelő bejárata az északkeleti homlokzatra (parkolók felé) kerül át, és a régi bejárat helyén egy fedett kerékpártároló lesz kialakítva.

 

A felnőtt háziorvosi rendelő belső tere a válaszfal-áthelyezéseknek köszönhetően logikusabb, átgondoltabb lett. A felnőtt rendelőben 9 db rendelő helyiség kapott helyet, plusz egy vérvételi rendelő helyiség. A rendelők egy része fogorvosi rendelő, a váróteremből nyílik a férfi-női- és mozgássérült WC, illetve a személyzeti WC, takarítószer-tárolóval, és az éjszakai és 24 órás ügyelet számára fenntartott rendelő és szociális blokk nővér, sofőr- és orvosi pihenővel, zuhanyzóval, WC-vel és konyhával.

 

A védőnői és egészséges gyermekorvosi rendelő-blokkban egy új várandós szobát alakítunk ki, valamint a vizesblokkok is megújulnak, új akadálymentes WC-t itt is kialakítunk. E blokk előtt lévő szabadlépcső helyett egy kényelmes és jól használható rámpát alakítunk ki, új babakocsi-tárolóval.

 

A gyermekorvosi rendelőben és a védőnői részben is átépítjük a mosdókat, kialakítunk egy új, mozgássérültek számára is alkalmas WC helyiséget.

Az épület új homlokzati hőszigetelést kap, mely fölött új, az új önkormányzati épület homlokzatával azonos színű homlokzati vékonyvakolat kerül felhordásra. A tető új lécbetétes fémlemez tetőfedést kap.

 

Az orvosi rendelő körüli járdák, zöldfelületek is megújulnak, rendezettek lesznek. Az épület mögött új parkolók kerülnek megépítésre, így a Polgármesteri Hivatal jelenleg sorompóval lezárt parkoló területe is változni fog, hogy a megújult egészségházba érkezőknek is lehetőségük legyen az orvosi rendelő új bejárata közelében parkolni.

 

Borsodiné Gláser Krisztina

főépítész

 

Kapcsolódó cikk:

Ideiglenes helyszínre költözött az egészségügyi ellátás

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi videóra:

Megosztom a cikket