Megnyitotta kapuit az új bölcsőde

Budakeszin évek óta egyre nagyobb problémát okozott a városban élő gyermekek bölcsődei elhelyezése. A város egyetlen bölcsődéje mindössze 45 férőhelyes, és a megnövekedett gyermeklétszám következtében közel tíz éven keresztül minden évben átlagosan 25-40 gyermeket kellett elutasítania.

 

 

Budakeszi  Város Önkormányzata – attól a céltól vezérelve, hogy megoldja a kisgyermekes családok hosszú évek óta húzódó problémáját – 2012. január elején pályázatot nyújtott be egy új építésű bölcsőde létrehozására. Az önkormányzat ez év tavaszán értesítést kapott arról, hogy pályázatunk várólistára került. Az önkormányzat, a hivatal dolgozói, a pályázatíró cég és jómagam is nagyon sokat dolgoztunk ezen a pályázaton, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy megnyerjük. A hír hallatán egy 19. századi amerikai író gondolatai jutottak eszembe:

„Általában az az ember jut a legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni. Egy óvatos hajó soha nem jut messze a parttól.”

(Dale Carnegie– fonetikusan: Dél Kárnedzsi)

 

Tárgyalást kezdeményeztünk a támogató szervezetnél (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség), és 2012 júniusában megkaptuk az értesítő levelet a támogató döntésről. Az ember általában ilyen esetekben jön rá arra, hogy nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak olyan emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében. Mi hittünk benne: 150 millió Ft-os támogatást nyertünk a város új bölcsődéjének megépítésére.

 

A támogatási szerződést 2012 októberében írtuk alá, majd megkezdődtek a tervezési munkák, valamint a közbeszerzési eljárás az épület kivitelezésére vonatkozóan. Ennek eredményeként 2013. szeptember 3-án kezdődhetett meg az intézmény építése.

A beruházás eredményeként – 120 millió Ft-os önrész biztosításával – 48 férőhelyes, 4 csoportszobás új épületet alakítottunk ki  itt, a Konth Miklós u. 2. szám alatt, a Pitypang Sport Óvoda szomszédságában. 1000 m2-en 4 db 50 m2-es, teraszkapcsolatos csoportszoba létesült. A komplexumhoz tartozik egy 200 m2-es játszókert, pancsoló, homokozó, valamint 14 parkolóhely is.

Az új épület és a projekt részét képező eszközbeszerzés együtt lehetővé teszik, hogy hosszú távon is fenntartható minőségi ellátást nyújtsunk a városban élő kisgyermekek részére. Az önkormányzat a bölcsőde létrehozásával a mai kor legmagasabb elvárásainak is mindenben megfelelő intézményt, modern, kellemes és tágas bölcsődei környezetet hozott létre. A beruházással nemcsak 48 gyermek fejlődését segítettük, hanem 48 család számára teremtődik meg a kisgyermekes szülők munka világába való visszatérésének lehetősége. Az új bölcsőde megépülésével 13 új munkahelyet is létesítettünk, mellyel tovább segítettük városunkban a munkanélküliség csökkenését.

 

dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia

polgármester

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket