Megkezdődött az új egészségház tervezése

Dr. Győri Ottilia polgármester megbeszélést tartott Bártfai-Szabó Gábor és Horváth Zoltán építész-tervezőkkel az új egészségház tervezésének részleteiről, miután a képviselő-testület 2020. szeptember 24-i ülésén egyhangú szavazással megbízta a Bártfai-Szabó Építészirodát a Fő téri új egészségház tervezésével.

 ’Sigmond Bertalan alpolgármesterrel, Balázs Ádám képviselővel, Gáspár Dávid főépítésszel és Pócza Péterrel, a Budakeszi Egészségügyi Központ főigazgatójával a tervezési program részleteit egyeztették.

 Első ütemben a földszinten mozgásszervi részleg épül gyógytorna teremmel, fizikoterápiai kezelővel, ortopédiai és reumatológiai szakrendeléssel, az emeleten pedig kardiológiai, belgyógyászati, diabetológiai és szemészeti szakrendelésekkel.

Amikor elkezdtünk az építésről gondolkodni, egészségügyi befektetőkkel is tárgyaltunk, akik új, különleges szolgáltatásokat is hoznának Budakeszire – idézte fel a polgármester. Ezért tartottuk fontosnak a tervezési kiírásban a bővítési lehetőség hangsúlyozását, hiszen második ütemben ezekre a speciális szolgáltatásokra is lehetőséget teremthetünk.

 Az engedélyes tervek tavaszig elkészülhetnek, és a 2021. év második felében indulhat meg az építkezés.

Megosztom a cikket