Márton-napi fények a Tarkabarka-Kunterbunt Óvodában/Martinslichter im Kindergarten Kunterbunt

Még óvodánk udvarán tarkabarkák a levelek a fákon, mégis elérkezett az őszvégi hangulatban a várva várt Márton-nap. Noch sind die Blätter bunt in unserem Kindergarten, aber der Martinstag ist schon in dieser herbstlichen Stimmung angekommen.

 

 

 

Minden csoport gyermekei serényen készülődtek a pénteki nagy napra. A lámpások is a hagyományokhoz híven időben elkészültek az óvó nénik ötletei és a gyermekek szorgos ügyeskedésének köszönhetően. Hajtogatással, barkács munkával készültek lovas Szent Márton-képek a Katica és a Cica csoportban.

A kiscsoportosok különleges lámpással és libafestéssel, a pillangós gyermekek őszi hangulatot idéző lampionokat készítettek. A Süni csoportosok a lámpások mellett finom kókuszos liba sütit formáztak. Délelőtt pattogtattunk kukoricát is, hogy a képzeletbeli és sokat megénekelt ?kislibákat? meg tudjuk etetni. Az udvaron a nagycsoportosok bemutatója mellett mindannyian elénekeltük a tanult és jól ismert német és magyar dalokat, rigmusokat. A nap fénypontja azonban a Budakeszi Város Német Önkormányzata szervezésében késő délután megtartott lámpás felvonulás volt.

A Posta parkolóból indult az összegyűlt sokaság a Széchenyi István Általános Iskolába. Mire megérkeztünk, már meggyújtották a Márton-napi tüzet, hogy a fényével utat mutasson a sok-sok gyermeknek, szüleiknek, vendégeknek. A színpadon idén is több fellépő mellett óvodánk Cica csoportja is bemutathatta rövid német nyelvű műsorát.

Az ünnep végén valamennyi kisgyermek örömmel vette át a BVNÖ ajándékát, a Márton-napi libasüteményt.

Évről évre egyre nagyobb a lelkes felvonulók száma, hiszen aki egyszer is lámpást gyújt, fényt ad gyermekeinek, annak a következő évben is visszahúz a szíve.

 

Jandrasics Rita

óvodapedagógus

FOTÓGALÉRIA ITT.

Martinslichter im Kindergarten Kunterbunt

 


Noch sind die Blätter bunt in unserem Kindergarten, aber der Martinstag ist schon in dieser herbstlichen Stimmung angekommen.

Alle Gruppen haben sich fleißig auf diesen Tag vorbereitet.

Die Laternen haben wir Dank der Ideen der Kindergärtnerinnen und den fleißigen Kindern fertig gemacht. Mit verschiedenen Techniken haben wir den Kindergarten geschmückt.

Die Marienkäfer Gruppe und die Katzen Gruppe haben mit Falttechnik Sankt Martin und sein Pferd  dargestellt.

Die Kleinsten haben Gänse bemalt, die Schmetterling Gruppe hat Laternen gebastelt und die Igel Gruppe hat Kokos – Gänse gemacht. Vormittag haben wir mit den Kindern Popcorn gegessen, die Katzen Gruppe hat für uns im Hof Martinslieder gesungen.

Der Höhepunkt des Tages war am Abend der Martinszug, der vom Deutschen Stadtrat von Wudigess veranstaltet wurde.

Wir haben uns am Parkplatz bei der Post versammelt und von dort aus sind wir in die István Széchenyi Schule gezogen.

Dort erwartete uns ein Martinsfeuer, das für die Kinder und ihre Eltern den Weg gezeigt hat.

In diesem Jahr sind wieder viele Kinder auf der Bühne aufgetreten. Unsere Katzen Gruppe hat auch ihr deutschsprachiges Programm vorgeführt.

Am Schluss haben alle Kinder mit großer Freude das Geschenk vom Deutschen Stadtrat, ein Gänsekuchen entgegengenommen.

Von Jahr zu Jahr kommen immer mehr Leute zum Martinszug, denn wenn jemand einmal ein Licht anzündet und ein Licht ihren Kindern gibt, deren Herz führt sie wieder zurück.

 

Kiss Julianna

A Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket