Március 9-től nem közlekedik a fogaskerekű egy hónapig

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint nem jár a fogaskerekű 2020. március 9-étől várhatóan egy hónapig pályakarbantartás miatt.

A vonal alsó szakaszán, a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A, a Királyhágó tér és a Svábhegy között pedig a 212-es autóbusszal lehet utazni, melyhez kapcsolódva a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusz közlekedik.

Emellett 60A és 60B kiegészítő pótlóbusz-járatok közlekednek hétfőtől szombatig a fogaskerekű alsó szakaszán található megállóhelyek kedvezőbb kiszolgálására. A 60A és a 60B pótlóbusz munkanapokon reggel 6 és 9, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint indul; hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton egész nap pedig igényvezérelt, Telebusz-rendszerben jár, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik.

(Vasárnap a 60A és a 60B pótlóbusz nem jár.) Az utazási szándékot a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon, az automata menüben a 3-as gombot választva lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel.

További részletekért kattintson ide.

 

Üdvözlettel:

Hegyvidéki Önkormányzat

Megosztom a cikket