Május 4. a magyar tűzoltók napja. Köszönjük életmentő munkájukat

Két hete tragikus tűzeset történt Budakeszin. A Rózsa utca 7-9. szám alatti szálláshelyen kiütött tűzben két szomszédos családi ház megsemmisült (a Rózsa utcában, ill. a Szanatórium közben).
A tulajdonosok egy élet munkáját veszítették el.
A szálláshelyen lakók túlnyomó többsége az albérletét vesztette el, ingóságaik megmaradtak.
A Rózsa utcai szálláshely közbiztonsági és közegészségügyi kockázatot is jelentett, lakói nem egy esetben méltatlan körülmények között éltek.
A tűzeset napján az önkormányzat katasztrófavédelmi megbízottja a Máltai Szeretetszolgálat segítségével mindenkinek átmeneti szállást biztosított, akinek erre szüksége volt (22 fő).
‼️A rászorulókat saját autóinkon szállítottuk el a Polgármesteri Hivatal több munkatársával és önkéntesekkel – köszönjük a segítséget!
A Máltai Szeretetszolgálat a Budakeszi HÍD Családsegítővel együttműködésben a következő héten valamennyiük számára végleges szálláslehetőséget is felkínált, az itteninél jobb körülmények között, amelyet a többség el is fogadott. Aki nem, az az öngondoskodás útjára lépett, akinél pedig szükségesnek látták, azt becsatornázták a szociális ellátórendszerbe.
‼️A tűzesetet követően 1.340.000 Ft gyorssegélyt osztottunk ki harminchat károsultnak (bár közülük csupán tízen bejelentett budakeszi lakosok).
‼️Az önkormányzat elkülönített számlaszámára azóta 1,6 millió Ft adomány érkezett, amit az önkormányzat további egymillió forinttal egészített ki.
‼️Ezúton is köszönjük a lakosság nagylelkű adományait! Ez teszi lehetővé, hogy a két leégett családi ház tulajdonosainak 1-1 millió forint támogatást biztosítsunk, a többit pedig a rászorulóknak különítjük el.
A lakosságtól rengeteg tárgyi felajánlás is érkezett, amelyet a HÍD Családsegítő eljuttat azoknak, akik segítséget kérnek.
Köszönjük a tűzoltók áldozatos munkáját, a lakosság nemeslelkű felajánlásait, a Rózsa utca 7-9. tulajdonosainak 1,1 millió forintos támogatását, és mindenkinek, aki bármilyen módon segített a károsultakon.

 

Megosztom a cikket