Ma van a Nemzetközi Klímaváltozási Akciónap

Ma szerte a világon felhívják figyelmünket a természeti változásokra, amelyet az emberi tevékenység okoz.

Néhány héttel ezelőtt az ELTE TTK-n vizsgálták, miért volt képes világ ilyen gyors és határozott lépéseket tenni a koronavírus ellen, míg a legalább ilyen mértékű fenyegetést jelentő klímaváltozás esetében nem. Az eredmény talán senkit sem lep meg, mivel a Covid-19 azonnali és válogatás nélküli, személyes fenyegetést jelent mindenkire, egyszerűen jobban félünk tőle, mint a klímaváltozás jövőbeli hatásaitól, hiába jelent sokkal nagyobb fenyegetést.

Antropogén (emberi tevékenységre visszavezethető) okok vezettek a járvány kialakulásához is. Az állatok természetes élőhelyének pusztulása miatt egyre gyakoribbá válhatnak a jövőben az állatról embere terjedő betegségek.

Sokan mondhatják, hogy messze vagyok az őserdőktől, mit tehetnék, ha kivágják a fákat?

A helyes válasz erre az, hogy rengeteget!

Például nem használsz feleslegesen füzeteket, kiírod a postaládádra, hogy nem kérsz reklámanyagokat, és mindenben a tartós, újrafelhasználható eszközöket preferálod, komposztálsz és szelektíven gyűjtöd a hulladékot.

Ugyanis ha a vevők nem, vagy egyre kevesebbet vásárolnak az adott termékből, esetleg átpártolnak a környezetbarát csomagolásra, a vállalatok saját gazdasági érdekeik mentén reagálnak és váltanak a vásárlói trendeknek megfelelően, olyan termékekre amelyek vonzóbbak a ügyfeleik számára.

Legyen a mai nap az első nap, amikor körbenézel a szobádban és otthonodban, hogy mit tehetnél te a fenntartható jövő érdekében!

kidsnews.hu

Megosztom a cikket