Lemosó permetezés: mikor és hogyan?

A tavaszi lemosó permetezéssel döntő mértékben befolyásoljuk és megalapozzuk az adott év sikeres növényvédelmét. Nem csak az almafák, hanem minden gyümölcsfaj és a szőlő esetében is meghatározó munkafolyamat, melynek elvégzése minden évben kiemelt jelentőséggel bír.
Elvégzésének optimális időszaka akkor van, amikor a nappali hőmérséklet már tartósan fagypont fölé emelkedik. Az időjárás hatására a kórokozóknak és a kártevők áttelelő alakjainak élettevékenysége is megindul, ezáltal érzékenységük fokozódik a növényvédő szerekkel szemben. A növények nedvkeringésének beindulása ugyancsak ebben az időszakban kezdődik, ezért egyre jobban fogékonyabbá válnak a betegségekre. A lemosást tehát a téli fagyok elmúltával, de még a rügyfakadás előtt végezzük el.
 
Megosztom a cikket