„Lelkifröccs” Budakeszin

A fröccs népszerű ital, közkedvelt ital, jókedvre hangol és a szomjat is oltja. Ilyen hatású élményt kínálunk a budakesziek hangulatának, lelki életének javítására. Az általunk adott „Lelkifröccs” egyéni és csoportos foglalkozások lehetőségét biztosítja, mely által nő az önazonosság, a hatékonyság és csökken a tehetetlenség érzete.

 

Budakeszin élő, felnőttek képzésében, fejlesztésében járatos diplomás szakemberek vagyunk mindketten: Kádár Ildikó és Tóth Gyöngyvér szupervízorok; a Kossuth utcában, szeptemberben megrendezett szomszédság ünnepen mutatkoztunk be először Budakeszi polgárainak. Rendhagyó módon nem süteményt kínáltunk, hanem azt, amihez legjobban értünk: figyelmet és beszélgetéseket.

 

Az ötlet jónak bizonyult, sok biztatást kaptunk, hogy folytassuk, legyen Budakeszin „Lelkifröccs”: egyszerre komoly és könnyed, mely jelentésével (biztatás, vigasztalás) azt üzeni, hogy most veled, velünk történik valami jó.

 

Itt élünk a városban és úgy érezzük, a helyi közösség számára is adnunk kell azt, amihez a legjobban értünk. Korábbi szakmai tapasztalatainktól megerősítve hiszünk a közösség fontosságában, abban, hogy a közösség (legyen az helyi közösség, sorstárs közösség vagy egy szervezet tagjaiból álló közösség) támogatható, fejleszthető, s hogy ebben a fejlesztésben a szupervíziós szemléletnek és módszernek is helye van. Ez is segíthet abban, hogy az itt élők jól érezzék magukat: tudatosabban, felelősségteljesebben éljünk itt, Budakeszin.

 

Pár szóban a szakterületünkről: a szupervízió egy tanácsadási forma; a szakmai személyiség, a szakmai önismeret fejlesztését segítő módszer, mely a tapasztalati tanulás módszerén alapszik. Az általunk vezetett fejlesztéseknél a hangsúly az önreflexión, a személyességen, a saját tapasztalatokból való építkezésen van. A hozzánk fordulóknak többféle fejlesztési formát tudunk nyújtani: életvezetési tanácsadás, vezetői coaching, egyéni szupervízió, nyitott és tematikus csoportok, munkahelyi csoportok fejlesztése.

 

Elsőként a nőket szeretnénk megszólítani, a kisgyerekes anyukákat, akik tervezik a munkába visszatérést. Ez a helyzet rengeteg kérdést vet fel a család, a kisgyerekes létforma és a szakmai teljesítés témájában. A csoport a résztvevők által javasolt kérdésköröket járja körül, a csoporttagok aktív részvételével.

Hamarosan indul szakmai személyiség-fejlesztő csoportunk, aktív korú munkavállalók számára, és otthon lévő anyukákkal is tervezünk közös munkát.

A részletekről érdeklődni lehet: budakeszilelkifroccs@gmail.com e-mail címen, illetve a 36 20 993 077036 20 993 0770-es telefonszámon.

 

Kádár Ildikó és Tóth Gyöngyvér

Megosztom a cikket