Legyen kerékpárút Budakeszi és Budaörs között!

Budakeszi és Budaörs egyaránt prioritásként kezeli a kerékpárút-építést, a cél az, hogy a két várost mielőbb bicikliút is összekösse, erősítették meg a két település vezetői a január 24-i budaörsi egyeztetésen.

Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás arra kérte Budakeszi polgármesterét, hogy a két település igyekezzen közösen pályázati forrásokhoz jutni a Budakeszin építendő kerékpárút továbbviteléhez Budaörsig. Dr. Győri Ottilia támogatta a javaslatot, hangsúlyozva, hogy a városunkban pályázati támogatással épülő szakasz ezáltal rácsatlakozhatna a Balaton felé építendő bicikliút-hálózatra.

A megbeszélésen elhangzott, hogy az egészséges életmód támogatását jelentené ez a fejlesztés mindkét településen, és hozzájárulna a súlyos közlekedési problémák enyhítéséhez is. Wittinghoff Tamás hozzátette, az agglomeráció közlekedési helyzetén csak a kormány illetékes szerveivel együttműködve lehet javítani, ezért a minap levélben kérte Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár segítségét ez ügyben.

A pénteki egyeztetés után a két városvezető a Budakeszi Hírmondónak megerősítette, keresik az együttműködési lehetőségeket a Vitézy Dávid által vezetett Budapest Fejlesztési Központtal is.

 

 

Megosztom a cikket