Lakossági igényfelmérés Budakeszin a szabadidőről

„Miénk itt a tér”

Szabadidős programokról kérdezni Budakeszi lakóit vírusidőkben olybá tűnhet, mint nyári forróságban koccanó-jeges limonádéról, deres-hideg sörről álmodni. De mint az olimpikonok, készülnünk érdemes az oltás utáni időkre.

Budakeszi szabadidős felmérése is ennek a felkészülésnek a része. Azokra az időkre tekintünk, amikor barátok, generációk újra biztonságban lehetnek együtt, egy helyen, munkában és szabadidőben.
Budakeszi Önkormányzata kiemelt helyen kezeli a szabadidő értékes eltöltését, összhangban közösségi értékeink gondozásával. Ebben keres most aktív partnerséget mindenkivel, aki szívesen vesz részt jövőnk alakításában. A téma iránti érdeklődést mutatja, hogy az elmúlt 2 hétben közel hétszázan töltötték már ki a szabadidős kérdőívet! Hajrá Budakeszi!
Korlátozásoktól mentes időkben most is sokféle helyszínen áramlik a kulturális élet Budakeszin. A teljesség igénye nélkül, az Önkormányzatunk által fenntartott intézmények mellett számos civil szervezet és magántulajdonban lévő helyszín is része a kínálatnak: az Erkel Ferenc Művelődési Központ tarka kínálata mellett gyakran nagyobb rendezvények töltik meg a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium és az Árpád-fejedelem téri új iskola auláját, dísztermét és tornacsarnokát, de rendszeresek az előadások a római katolikus egyházközség Szent László házában és a református gyülekezet Kálvin termében is. Tánciskolaként és rendezvényhelyszínként működik a „Rathauskeller” pince, de programok zajlanak a Budakeszi Város Német Önkormányzata kezelésében lévő Egyesületek Házában és a HID Család- és Gyermekjóléti Szolgálat által működtetett Generációk Házában is. A Punktum Galéria, alkalmi helyszínek és az éttermek, borozók és kávézók is a szabadidős-kulturális tér részei. A Mezei Mária Emlékház is kulturális térként is működik. Emellett ott vannak a szabadtéri nagyrendezvények: a Családi Nap Fesztivál és három éve nagy sikerrel rendezett Budakörnyéki Sörfesztivál.
A Fő tér megújításával, a művelődési ház környezetében lévő telkek megvásárlásával, és a hamarosan megépülő vállalkozói park területén önkormányzati tulajdonban magtartott részek kialakításával a lakosság által képviselt, akár újfajta kulturális-szabadidős igények megteremtésének szeretne teret adni.
A meglévő lehetőségek mellett sokféle szabadidős igényünket csak városunkon kívül gyakorolhatjuk. Változó világunk számos kihívást támaszt és lehetőséget is kínál, amelyekre Önkormányzatunk, erőforrásaihoz mérten reagálni szeretne. Ezen igények feltérképezésében kérték segítségünket, és fordulunk Önökhöz most ezen projekt keretében.
Önkormányzatunk kimondott célja, hogy erősítse helyi, közösségi értékeink és lehetőségeink szövetét azzal, hogy teret ad az itt lakók által kívánt és támogatott kulturális-szabadidős igények megteremtésének. Ezért közösségi tervezésre, közös alkotásra hívunk továbbra is minden budakeszi lakost!
A cél, hogy olyan közösségi tér vagy terek jöjjenek létre, amit valóban szeretnek és használnak a budakeszi lakosok – és amelyek szükség esetén üzletileg is fenntarthatók. Olyan tér vagy helyszínek, amelyeket érdemes meglátogatni, amelyben akár egyszerre is sokféle érdeklődésű ember érezheti otthon magát, és amelyek olyan sokfélék és színesek, mint maguk az itt élők. A felmérés és fókuszcsoportos beszélgetés alapján hamarosan lakossági fórum és prezentáció készül.

Bruckner Zoltán

Kérjük, töltse ki a felmérést itt, és jelentkezzen fókuszcsoportos beszélgetésre a szabadidő témájában:

www.programokbudakeszin.hu
https://www.eventbrite.co.uk/e/szabadido-budakeszin-registration-141403677205

bit.ly/hirmondo-2021-februar

Megosztom a cikket