Lakossági fórum Nagyszénászugról

Teltházas volt a Nagyszénászug fejlesztési lehetőségeiről tartott lakossági fórum február 13-án a budakeszi Városházán.

A csütörtök esti fórum elején azt a hatástanulmányt ismertette a szakértői csapat vezetője, amelynek kapcsán lehetőség nyílik Nagyszénászug fejlesztési lehetőségeiről a párbeszédre, egyeztetésre és a vélemények, elképzelések megbeszélésére. Ezt követték a kérdések, válaszok. Volt, aki a 10%-os telekbeépítési arányt szeretné, volt, aki a jelenlegi 3% megtartását támogatta. A fejlesztés mértékéről, lehetséges formáiról megoszlottak a vélemények.

A Zöld munkacsoport egyik tagja azt hangsúlyozta, fontos a megfelelő út-, és csatornahálózat fejlesztése, kiépítése is, de a páratlan természeti értékek akkor maradnak meg ezen a településrészen, ha a változtatásra csak megfontoltan, nem túl nagy léptékben kerül sor.

Mások arra figyelmeztettek, hogy a megengedett beépítési százalékarány megemelése azzal is járhat, hogy robbanásszerűen megnő a Budapestről ide költözők száma, és még több lakóház épül ebbe a – megfelelő infrastruktúrával nem rendelkező – városrészbe.

A fórumon elhangzott, a fejlesztési elképzelések ügyében partner az önkormányzat, támogatná a terveket, ha ebben a lakosság körében is egyetértés alakul ki, és hajlandók részt is vállalni a feljesztések terheiből. Cserébe ingatlanjaik jelentős értéknövekedésére számíthatnak.

Dr. Győri Ottilia polgármester és a nagyszénászugi részönkormányzat elnöke, Szabó Ákos Péter összegezte a rendezvényen elhangzottak alapján a fejlesztési, és az együttműködési lehetőségeket.

A BkTV által a fórumon készült teljes felvételt hamarosan közzétesszük.

A Budakeszi Hírmondó Youtube csatornáján és a FB oldalán is közzétett felvételek a fórumról:

https://www.youtube.com/watch?v=znBRQvJwJHI&t=17s&fbclid=IwAR1eEbSps0yczyE8_UZlDYWF2250Y2Ub1bFL5tx9NiDKk0wAG4WKklwpc4E

https://www.youtube.com/watch?v=i2cPb-jym08&fbclid=IwAR1bww58jYGTnpCf_I5l_oX5p-uMdiFmBnY-CfMFTPZRmO4CNblqVQlbyp8

https://www.youtube.com/watch?v=I-GMjmHt-cM&fbclid=IwAR2BB_CdeeHznvEsK1wUU–2F4WCk8O7nvTCmpqIlxiklYdbDAPlmlwvfr0

A teljes felvétel:

Elkészült a Nagyszénászug ügyében tartott lakossági fórum BkTV-s összefoglalója.

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. február 15., szombat

Megosztom a cikket