Lakossági fórum a Kerekmező utca mögötti önkormányzati területről

A lakossági fórum első napirendi pontja a tervezett kutyafuttató volt. A felvetett kérdés: a Honfoglalás sétányon a Paplanháti játszótér előtti zöld területen, vagy a Kerekmező utca melletti területen a Széchenyi István Általános Iskola mellett, vagy a tanuszoda melletti füvesítésre váró területen legyen-e kutyafuttató?
Mit szeretnének a kutyatulajdonosok, mit szeretnének a környéken lakók, függetlenül attól, hogy van-e kutyájuk van sem, és végül, mit gondolnak az Árpád fejedelem téri általános iskola pedagógusai és az oda járó gyermekeknek a szülei az iskolabővítési lehetőségekről, tervekről, illetve az iskola mellett nemrég lekerített zöld terület használatáról.
A városháza tanácstermében tartott lakossági fórumon részt vett dr. Győri Ottilia polgármester, dr. Konkoly Zita jegyző, Bakács Bernadett alpolgármester, Hargitai Zuzsanna önkormányzati képviselő, az iskola szülői szervezetének, a SZÜSZE-nek a vezetői, a helyi kutyás közösség képviselői, és további helyi lakosok.
Elhangzott többek közt, hogy az iskolás gyermekek mozgásigényét szolgálja az új elkerített terület, szükség van rá, másrészt a kutyatulajdonosok számára is megoldást kell találni, mert részükről is jogos igény a kutyafuttató létesítése.
A jelenlévő környékbéli lakók azt nehezményezték, hogy az önkormányzat az erre vonatkozó képviselő-testületi döntés alapján miért helyezett el a tulajdonában lévő telekhatárra kerítést.
Gáspár Dávid főépítész válasza: képviselő-testület jogszerűen döntött a szülői szervezet kérése alapján, ugyanis nem közterületről, hanem önkormányzati tulajdonában lévő ingatlanról van szó. Az önkormányzat településrendezési eszközével és a szabályozási tervével is összhangban van a döntés, ez a terület erre a célra van kijelölve.
Bakács Bernadett alpolgármester, a választókerület képviselője és Bódi Zsuzsanna, a SZIA intézményvezetője is azt hangsúlyozta, hogy a lekerített önkormányzati területen az iskola részéről figyelembe fogják venni a környéken lakók érdekeit, a lehető legkisebb zajterhelésre fognak törekedni. A budakeszi iskolás gyermekek mozgásigényéről van szó, ez közös érdek.
A jelenlévő helyi lakosok egy része továbbra is nehezményezte a lekerítést, azt kérték, hogy a mostani állapothoz képest a telekhatártól legalább 2 méterrel beljebb helyezzék el a kerítést, hogy legyen hely parkolóhelyeknek. Gyorsan növő zárt sövény telepítését is kérték a telekhatáron belül az önkormányzattól. Azt is kérik, hogy a Kerekmező utca legyen zsákutca a Kenderföld utca felől.
Dr. Győri Ottilia polgármester az elhangzottakra úgy reagált: az önkormányzat kompromisszumos megoldásra törekszik, a szülői szervezet, a helyi lakosok és a kutyatulajdonosok érdekeit is figyelembe véve. Ezért hívták össze a lakossági fórumot is.
A város tulajdonában lévő területről van szó, ami a budakesziek érdekeit szolgálja, ezért az ellentétes érdekeket mindenképpen össze kell békíteni, össze kell egyeztetni. Az önkormányzat erre fog törekedni.
A soron következő, jövő havi képviselő-testületi ülésen napirendre veszi az ügyet az önkormányzat és igyekeznek mindenki számára elfogadható megoldást találni.

www.facebook.com/budakeszi.hirmondo

Megosztom a cikket