Köztéri alkoholfogyasztás: szigorítás jöhet

A jelentős természeti értékekkel bíró budakeszi területek helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánításáról szóló önkormányzati rendelettervezetről, a köztéri alkoholfogyasztás szabályozásáról, és a pirotechnikai eszközök használatának korlátozásáról is tárgyalt a Közbiztonsági, Közellátási és Környezetvédelmi Bizottság a keddi, július 28-i ülésén.

A tanácskozáson meghívott vendégként részt vettek az Álomvölgy Őrzői Civil Összefogás képviselői is. Budakeszi közbiztonsági helyzetéről Hoffmann Kornél r. alezredes, a Budakeszi Rendőrőrs parancsnoka számolt be a képviselőknek.

A rendőrparancsnok azt kérte a lakosságtól, hogy ne csak a Facebook helyi csoportjaiban írják meg a különféle problémákat, egyedi eseteket, hanem a rendőrségen is tegyenek hivatalos bejelentést ezekben az ügyekben, hogy a hatóság minden esetben érdemben tudjon reagálni, eljárni.

A bizottság elnöke, Somlóvári Józsefné erre úgy reagált, hogy fontosak a lakossági bejelentések is, de az is lakossági elvárás, hogy több legyen a járőr a köztereken. A válasz az volt, hogy nem a látszat a lényeg, hanem az, hogy ahol probléma van, ahol intézkedni kell, ott jelen legyen a rendőr. Hoffmann Kornél hozzátette, az állomány túlóra keretét a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja, megfelelő szervezéssel kellő hatékonysággal működik a járőrözés.

👉 A jelentős természeti értékekkel bíró budakeszi területek helyi jelentőségű védett természeti területté…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. július 28., kedd

SZIGORÍTÁS

👉 A közterületi alkoholfogyasztás korlátozásáról tárgyalt ma a Közbiztonsági, Közellátási és Környezetvédelmi Bizottság.📍 Csütörtökön kerül a képviselő-testület elé az erre vonatkozó rendelettervezet. A cél a közrend védelme, a közterületek tisztántartása, és az alkoholfogyasztással összefüggő rendbontások megelőzése.❓Önöknek mi a véleményük a köztéri italfogyasztás szigorításáról?

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. július 28., kedd

Megosztom a cikket