Közös fellépés a Budakeszi út szélesítése, felújítása érdekében

A Fővárosi Vízművek Zrt., a XII. kerületi önkormányzat és Budakeszi önkormányzata közösen igyekszik pályázati forrásokhoz jutni a Budakeszi út szélesítéséhez, felújításához, illetve P+R parkolók kiépítéséhez, erről állapodott meg a február 19-i, szerdai megbeszélésen Budakeszi polgármestere, dr. Győri Ottilia, a fővárosi közmű cég vezérigazgatója, Keszler Ferenc, és a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere, Pokorni Zoltán.

A XII. kerületi Városházán tartott megbeszélésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy a Budakeszi út alatti elöregedett vízfőnyomócsövet mielőbb ki kell cserélni, és ezt a munkát célszerű lenne a buszsáv kialakítással, az útszélesítéssel, illetve a burkolatfelújítással egybekötni.

A költségek fedezésére közösen igyekeznek kormányzati támogatáshoz jutni az érintett önkormányzatok, illetve a Fővárosi Vízművek Zrt. Abban is megállapodtak a tanácskozás résztvevői, hogy az összefogásba igyekeznek bevonni a II. kerületi polgármestert is, hiszen a fővárosnak ezt a részét is érinti a Budakeszi út felújításának ügye.

Elhangzott, hogy a Budakeszi úti felújítási tervekkel kapcsolatban egyeztetést kezdeményeznek közösen a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központnál és a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsánál.

Megosztom a cikket