Közéleti és jótékonysági kávézás Győri Ottilia polgármesterrel

Az első alkalommal meghirdetett programra sokan érkeztek a Babszem kávézóba, két összetolt asztal mellett sem fértek el az érdeklődők. A kötetlen beszélgetésen ’Sigmond Bertalan alpolgármester és Korondy Tamás, a BVV Kft vezetője is részt vett. Csenger Zalán Zsolt, országgyűlési képviselő a közeli irodájából érkezett az eseményre.

Elsőként Kálmándy Griscsik Judit kért szót, szerinte szükség lenne egy olyan programra, amely abban segítene, hogy az iskolából felnőttek, nyugdíjasok kísérjék haza a gyermekeket. Judit nagyon találóan „hazakísérő” programra keresztelte ötletét, amelyet az önkormányzat koordinálna.

Kovácsné Pardi Éva társasházak közös képviseletében a komposztálók kihelyezéséről érdeklődött, illetve jelezte, hogy a Depónia Nonprofit Kft-vel több kérdést is tisztázni kell a szemétszállítással kapcsolatban. A közvetítést ez ügyben vállalta Korondy Tamás, a BVV Kft. ügyvezetője.

Reich Tamás a többi között azt vetette fel, hogy Budakeszin több helyen nem működik megfelelően a kiépített közvilágítás, sürgősen kérte a hibák elhárítását, lámpatestek cseréjét. Jelezte azt is, hogy az okos zebra nem megfelelően működik, ismét kiégett pár led égő. A Fő utcai épületekkel kapcsolatban felvetette, hogy többet helyi védelem alá kellene helyezni. A polgármester úgy válaszolt: az önkormányzat minden szakmai támogatást megad az értékvédelemhez, és pályázni fog a városkép megőrzése érdekében.

A jótékonysági kávézáson Kármán Krisztina és Mátyus Krisztina az Álomvölgy Őrzői civil csoport nevében szorgalmazta, hogy minél több fórumon csatlakozzanak a budakesziek a a terület védelméért indított akcióhoz. Győri Ottilia úgy fogalmazott: az önkormányzat vállalja egy olyan szakmai tanulmány elkészítését, több szakember és civil szervezet bevonásával, amely meghatározza, hogy miként lehet ezt a kulturális és természeti kincsekben gazdag területet a jövő generációja számára megőrizni.

Mátyus Krisztina arról is beszélt, hogy pénteken, január 17-én este fél 7-kor a Punktum Galériában természetfotó kiállítás tartanak, ahol az Álomvölgyről is szó lesz. Mindenkit sok szeretettel várnak! Javasolta a Fő utca „zöldítését”, fásítását is, az ötletet a polgármester örömmel fogadta, támogatta.

A jótékonysági kávézás alatt, délutánig 23 ezer forint gyűlt össze, amelyet a budakeszi rászoruló gyermekek kapnak. Köszönet a helyszínért és a remek kávéért a Babszem kávézónak!

További fotók:

Közéleti és jótékonysági kávézásra hívta a budakeszieket Győri Ottilia polgármester Az első alkalommal meghirdetett…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. január 15., szerda

 

 

 

Megosztom a cikket